Lediga jobb

Rektor S:t Pers skola

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Arbetsuppgifter:

Är du en rektor som brinner för skolutveckling och tar sin utgångspunkt från modern skolforskning? Har du ett passionerat förhållande till lärande och pedagogik?
Sigtuna kommun söker en rektor som förändringsledare till St Per skola med ungefär 550 elever. I rollen som rektor har du ansvarar för ledningen och samordningen av det operativa och strategiska förändringsarbetet på skolan. I uppdraget ingår verksamhetsutveckling, ansvar för personal och enhetens ekonomi. Till uppdraget som rektor söker vi en tydlig ledare med fokus på skolans pedagogiska utveckling.

Du förväntas att lägga formativ bedömning, IKT och kollegialt lärande i fokus samtidigt som du organiserar din verksamhet för ett aktivt pedagogiskt ledarskap. Självklart har du budget, styrdokument och läroplan i fokus. Du delar också vår ambition att fortsätta öka måluppfyllelsen i Sigtuna kommun.
Du kommer att ingå i en dynamisk rektorsgrupp som träffas varje vecka. I detta forum diskuteras gemensamma skolfrågor, aktuella utmaningar samt utvecklingsfrågor och är ett viktigt forum för kollegialt lärande.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning – gärna rektorsutbildning. Du är en erfaren ledare med erfarenhet av personal- och budgetansvar. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda arbetet på skolan i en gemensam riktning mot ett tydligt mål med tydligt resultatfokus. Du har en god förmåga att skapa relationer och bygga en skolkultur som präglas av professionalism och engagemang.

Du har en god kommunikativ förmåga och en humanistisk grundsyn samtidigt som du är målinriktad och tydlig i din roll som ledare.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-24

Arbetsgivarens referensnummer: A725463

Upplysningar lämnas av:

Sebastian Edevärn
Projektledare / HR Business Partner
Telefon: 070-0851395
E-post: sebastian.edevarn@ sigtuna.se

Carmen Blom
Biträdande förvaltningschef
Mobiltelefon: 073-973 77 43
Telefon: 08-591 26 223
E-post: carmen.blom@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Anna Strömberg Johansson
Ordförande Lärarförbundet, Sigtuna
Mobiltelefon: 073-661 38 12
Telefon: 08-591 26581
E-post: anna.stromberg@sigtuna.se

Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan