Lediga jobb

Förskollärare till Tils förskola

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

1 juli 2017 blev Munkebo och Tilsborgs förskolor en (1) förskola, Tils förskola. Förskolan ligger i Sigtuna i området Til. Åker du kollektivt finns en busshållplats cirka 5 minuter från förskolan.
Tils förskola har plats för cirka 190 barn. Idag arbetar drygt 30 pedagoger på förskolan. Till höstterminen behöver vi komplettera några av våra arbetslag.
Barnen är organiserade i åldersnära grupper.
Att vi tycker att olikheter berikar kan ses bland annat i pedagogernas olika kompetenser. I vår organisation arbetar också en pedagogista som handleder och utmanar arbetslagen i deras reflektioner varje vecka. Dessutom möts pedagogerna regelbundet i pedagogiskt forum. En gång i månaden träffas förskolans förskollärare för reflektion och fördjupning kring förskollärarens uppdrag.
Varje pedagog på förskolan har en egen Ipad.
Våra lokaler är fräscha och bjuder på stora möjligheter. I direkt anslutning till förskolan ligger vår gård som är uppdelad för att göra utemiljön utmanande, utforskande och trygg. Närheten till naturen gör att vi lätt kommer ut i naturen.

Blir du nyfiken? Kom och var med på vår resa att göra Tils förskola till en förskola där barn, medarbetare och familjer tillsammans lägger grunden för ett livslångt lärande.Arbetsuppgifter:

Du ska tillsammans med dina kollegor driva och utveckla det pedagogiska arbetet med Reggio Emilias pedagogiska filosofi som inspiration med utgångspunkt i förskolans läroplan och lokala styrdokument. Du ska ansvara för planering, genomförande och utvärdering av den pedagogiska verksamheten. Förskolans arbetssätt förutsätter en aktiv pedagog som möter barnet på dess nivå och har höga förväntningar. Det innebär att barnet i vardagen utmanas till eftertanke och lärande.

Kvalifikationer:

Du är utbildad, examinerad förskollärare, alternativ lärare med inriktning mot yngre åldrar. Du är en lyssnande pedagog med ett nyfiket, reflekterande och medforskande arbetssätt. Du har en förmåga att leda en barngrupp. Arbetet bygger på att du är självgående, samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och förväntas vara flexibel i ditt sätt att prioritera. Du har god pedagogisk kunskap och en förmåga att skapa engagemang och arbetsglädje, du är lyhörd och förmedlar en positiv livssyn och tycker det är roligt att lära dig nya saker.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 6 augusti 2018 eller efter överenskommelse
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-06

Arbetsgivarens referensnummer: A760542

Upplysningar lämnas av:

Lisa Linefjell
Förskolechef
Mobiltelefon: 073 661 35 33
E-post: lisa.linefjell@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Lärarförbundet
Telefon: 08-591 265 81

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan