Lediga jobb

Rektor Eddaskolan

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en förändringsledare, en rektor som har ett helhetsperspektiv på skolan och som är strategisk och systematisk i sitt arbete med att driva och utveckla skolans kvalitet och resultat. Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag där du som rektor får möjlighet att göra skillnad för de barn och elever som går på skolan.
Du kommer ansvara för verksamhet, personal och ekonomi samt ha ett särskilt fokus på skolans utveckling och resultat. Uppdraget kommer till stor del handla om att skapa struktur, systematik, och vara långsiktig i de förändringar som införs. Målet är att skapa en modern verksamhet med ökad måluppfyllelse och tydlig leverans.

Vi söker en rektor till Eddaskolan i Märsta med ca 300 elever.

Du förväntas att lägga formativ bedömning, IKT och kollegialt lärande i fokus samtidigt som du organiserar din verksamhet för ett aktivt pedagogiskt ledarskap. Självklart har du budget, styrdokument och läroplan i fokus. Du delar också vår ambition att fortsätta öka måluppfyllelsen i Sigtuna kommun.
Du kommer att ingå i en dynamisk rektorsgrupp som träffas varje vecka. I detta forum diskuteras gemensamma skolfrågor, aktuella utmaningar samt utvecklingsfrågor och är ett viktigt forum för kollegialt lärande.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning – gärna rektorsutbildning. Du är en erfaren ledare med erfarenhet från personal- och budgetansvar. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda arbetet på skolan i en gemensam riktning mot ett tydligt mål med tydligt resultatfokus. Du har en god förmåga att skapa relationer och bygga en skolkultur som präglas av professionalism och engagemang.

Eddaskolan är multikulturell och där är det önskvärt att du har erfarenhet av arbete med språkutvecklande arbetssätt och av en skola som präglas av mångfald.

Du har en god kommunikativ förmåga och en humanistisk grundsyn samtidigt som du är målinriktad och tydlig i din roll som ledare.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-24

Arbetsgivarens referensnummer: A725469

Upplysningar lämnas av:

Sebastian Edevärn
Projektledare / HR Business Partner
Telefon: 070-0851395
E-post: sebastian.edevarn@ sigtuna.se

Carmen Blom
Biträdande förvaltningschef
Mobiltelefon: 073-973 77 43
Telefon: 08-591 26 223
E-post: carmen.blom@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Anna Strömberg Johansson
Ordförande Lärarförbundet, Sigtuna
Mobiltelefon: 073-661 38 12
Telefon: 08-591 26581
E-post: anna.stromberg@sigtuna.se

Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan