Lediga jobb

Fritidsgårdschef till Ung i Sigtuna

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av tre verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten som ansvarar för driften av idrotts- och motionsanläggningar, sim- och sporthallar samt badplatser
- Kultur-och ungdomsverksamheten som innefattar biblioteksenheten, enheten Ung i Sigtuna och allmänkulturen
- Sigtuna Museum and Art innefattar Sigtuna museum och Konsthall Märsta

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 80 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.

Inom kultur- och ungdomsverksamheten ingår Ung i Sigtuna, biblioteksenheten, scenkonst och evenemang, Skapande skola, två biografer, skolbio, kulturföreningar och möteslokaler. Inom verksamheten arbetar ca 35 medarbetare.


Arbetsuppgifter:

Fritidsgårdschefen har budget, verksamhets- och personalansvar för enheten Ung i Sigtuna. Enheten består av tolv medarbetare samt timanställda som bedriver verksamhet i tre kommunala fritidsgårdar (Ungdomens hus i Märsta, Valsta fritidsgård och Sigtuna fritidsgård), fältverksamhet, Rävsta sommarverksamhet och sommarskola. En mängd olika arrangemang genomförs på gårdarna samt i andra lokaler i kommunen i samverkan med förvaltningar och föreningsliv – allt med fokus på det bästa för ungdomarna. Fritidsgårdschefen har även ansvaret för samarbetet och avtalen för en föreningsdriven fritidsgård i Rosersberg.

Fritidsgårdschefen ingår i kultur- och fritidsförvaltningens ledningsgrupp och i kultur- och ungdomsverksamhetens planeringsgrupp och lyder direkt under kultur- och ungdomschefen. Fritidsgårdschefens kontor finns på Ungdomens hus i Forum i Märsta men ditt starka engagemang för ungdomarna gör att du har en förståelse och en vilja att vara på olika platser i kommunen där verksamheten är. Du planerar och förlägger din arbetstid själv.

Då verksamheten är riktad till ungdomar på deras fritid förväntas du vara delaktig även kvällar och helger. Du planerar då och förlägger din arbetstid själv.

Vi har tillit till våra medarbetare. Du kommer att ha en stor möjlighet att utforma och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna och i direkt dialog med ungdomar. Resultatet av ditt arbete hänger mycket på din insats, ditt intresse för delaktighet och vilja att vara kreativ och initiativrik.


Kvalifikationer:

För att bli en framgångsrik fritidsgårdschef hos oss så tror vi att du har en stor samarbets- och kommunikationsförmåga och är bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete. I Sigtuna kommun tror vi på medskapande medarbetare varför det är viktigt att du delegerar och förser medarbetarna med befogenheter för att effektivt nå gemensamma mål. I ditt ledarskap ska du också vara bra på att leda och motivera dina medarbetare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation med tidigare chefs- eller ledarerfarenhet.

Är du övertygad om att olikheter berikar och allas lika värde? Brinner du för att skapa förutsättningar för – och tillsammans med – ungdomar? Har du en övertygelse om att alla vill och kan själva förverkliga sina drömmar om rätt möjligheter ges? Är du genuint intresserad och insatt i ungdomskultur och dess olika yttringar ?

Tycker du att alla olika kulturuttryck och kreativitet hör hemma på en fritidsgård ? Drivs du av ett intresse i att leda personal och utveckla verksamheter? Då är det här ett arbete för dig!


Erfarenhet krävs. Akademisk examen och erfarenhet av chefsarbete är meriterande. B-körkort krävs.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast möjligt
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-19

Arbetsgivarens referensnummer: A711312

Upplysningar lämnas av:

Ann Blomqvist Estevez
Kultur-och ungdomschef
Mobiltelefon: 070 085 13 96
Telefon: 08 591 263 72
E-post: ann.blomqvist-estevez@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan