Lediga jobb

Områdeschef MatEn

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.


Du kommer att arbeta inom Matenheten, vilket innebär ett aktivt samarbete med andra enheter och personal i kommunens kök.
MatEn ger service till de flesta av kommunens skolor och förskolor. Verksamheten bedrivs som en intraprenad och omfattar ca 97 % av kommunens totala matproduktion.

Kommunens målsättning är att 30% av våra livsmedel vara ekologiska och därefter successivt öka. 2016 la andel ekologiska livsmedel på 34,8 % för hela kommunen.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ingå och samverka i MatEns ledningsgrupp, som har övergripande ansvar för alla måltider i Sigtuna kommun, så tvärfunktionellt arbete är en självklarhet i din roll. Du ska vara en aktiv medspelare i MatEns ledningsgrupp, vilken består av kostchef och fem områdeschefer.

Tjänsten innebär ett aktivt samarbete med andra enheter och personal i kommunens kök.
Du kommer att ha personal- och driftsansvar för ca tio enheter (förskolor/skolor) och ett tjugotal anställda som direkt rapporterar till dig. Här har du själv ansvar för bl.a. medarbetarsamtal, bedömningssamtal, lönesamtal, rehabiliteringsärenden, skyddsronder, hygienkontroll, fakturahantering och personalärenden i Heroma.

Inom MatEns ledningsgrupp sköts gemensamt schemaläggning, semesterplanering samt rekrytering/bemanning av timvikarier. Du kommer att vara huvudansvarig för rekrytering, upplärning samt utbildning av vikarier inom hela MatEn. Utöver det ska du vara MatEns expert på nybyggnationer och renovering av kök i kommunen. Du kommer att leda och starta upp nya kök, se till att alla rutiner faller på plats och ansvarar för hela driftsättningen av nya kök.

Det är en självklarhet att områdeschefer jobbar aktivt med matråd, är delaktiga i möten med anhöriga, föräldrar och pedagoger. I Sigtuna kommun ansvarar enheter/ förvaltningar själva för sina respektive avtal. Detta innebär att du tillsammans med Upphandlingsenheten kommer att genomföra upphandlingar

Kvalifikationer:

För att kunna trivas med dina arbetsuppgifter bör du ha dokumenterad erfarenhet av att leda ett arbetslag på minst 10-15 personer och själv under några år ha varit i en operativt, ledande befattning i storkök. Som person är du en tydlig kommunikatör, har tålamod, är organiserad och flexibel.

MatEn är en liten enhet inom Sigtuna kommun men många processer är centralt styrda. Här gäller det att kunna arbeta målinriktat såväl ensam som att leda projekt eller vara lagspelare och en del av ett projekt som en kollega leder.

För att lyckas i denna roll i en allt mer datastyrd värld, är goda datavanor inom MS Office en grundförutsättning, samt att vara orädd för att sätta sig in i nya dataprogram.

Utöver det ser vi det som meriterande om du även uppfyller några av följande punkter:
• Kunskap inom Raindance
• Kunskap inom Heroma eller annat löne-/ personalplaneringsprogram
• Kunskap inom Mashie eller annat kostplaneringsprogram
• Kunskap inom näringsberäkning och/eller näringslära
• Dokumenterat ansvar för flera enheter samtidigt
• Intresse för och kunskap om ny storköksutrustning på marknaden

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

För att arbeta som områdeschef inom MatEn är det ett krav att du har arbetat operativt i kök under de senaste 3 åren. Du ska även ha dokumenterat personalansvar för minst 10-15 personer. Ett krav är också att du har erfarenhet av att leda löne-/medarbetarsamtal som lönesättande chef.

Övriga krav:
- Körkort
- Tillgång till egen bil
- Flytande svenska i tal och skrift


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: enlig överenkommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-16

Arbetsgivarens referensnummer: A662475

Upplysningar lämnas av:

Björn Artz
Kostchef
Telefon: 08-591 266 26
E-post: bjorn.artz@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Kommunal
Telefon: 08/59126584

Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan