Lediga jobb

Gymnasiechef till Sigtuna kommun

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen
har ca 250 medarbetare och är organiserad i två verksamheter; Arlandagymnasiets sju skolenheter leds av en gymnasiechef och sex underställda rektorer. Centrum för vuxenutveckling leds av en verksamhetschef och tre underställda chefer med ansvar för ekonomiskt bistånd, vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser.
Arbetsplatsen ligger bredvid tågstationen på bekvämt pendlingsavstånd, c:a 20 minuter från både Uppsala och Stockholms Central med regionaltåg.
http://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta strategiskt med måluppfyllelsen för kommunens alla gymnasieungdomar, aktivt delta i förvaltningens ledningsgrupp utifrån ett helhetsperspektiv, leda genom den egna verksamhetens ledningsgrupp och samverka i en politiskt styrd organisation. Sigtuna kommun arbetar med ständiga förbättringar och medskapande medarbetare för att utveckla kvalitén i våra tjänster till kommunens invånare. Gymnasiechefen har sex direktunderställda rektorer samt en utvecklingsledare/utredare. Totalt finns 120 medarbetare i gymnasieorganisationen. Som gymnasiechef har du budget- personal och verksamhetsansvar för gymnasieskola och gymnasiesärskola. Ditt ansvar är att leda verksamheten och dess personal med direktansvar för rektorerna på Arlandagymnasiet. Du rapporterar till förvaltningschefen.

Kvalifikationer:

Vem är du?
Vi ser att du har en akademisk examen och examen från statlig rektorsutbildning eller motsvarande. Du har ledarerfarenhet inom gymnasieskola och erfarenhet av att leda genom underställda chefer. Du har erfarenhet av personal-, budget- och verksamhetsansvar samt systematiskt kvalitetsarbete mot mål och resultatuppfyllelse.

För att lyckas i rollen behöver du vara mål- och resultatinriktad samt ha ett starkt elev fokus. Du har förmågan att motivera andra samt skapar engagemang och delaktighet. Du är tydlig i din kommunikation men samtidigt lyhörd och flexibel.

Vidare har du även en god förmåga att samarbeta över organisationsgränser. Du är van att leda genom andra och har ett positivt coachande förhållningssätt. Det är en självklarhet att du är tydligt elevorienterad i enlighet med Sigtuna kommuns värdegrund.

• Invånaren först
• Allas lika värde
• Kvalitet i fokus
http://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/Vardegrund/Vardegrund/


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 13/8–17. Urvalet kommer att ske under v. 32–34. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-17

Arbetsgivarens referensnummer: A702637

Upplysningar lämnas av:

Maria von Sterneck
Jurek Rekrytering & Bemanning
E-post: maria.vonsterneck@ jurek.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan