Lediga jobb

Kurator, Stödcentrum Nordväst

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är:

- Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk
- Öppenvård för barn, ungdom och missbruk
- Ungdomsmottagning och Familjecentrum
- Tillsyn och tillståndsfrågor
- Ensamkommande flyktingbarn
- Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsutsatta

Stödcentrum för unga brottsutsatta är en kommungemensam verksamhet där Sigtuna kommun är huvudman. De andra kommunerna som ingår är Ekerö, Järfälla, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Upplands Väsby och Upplands-Bro. Stödcentrum är samlokaliserade med Polisen, region Stockholm Nord, vilket innebär att vi finns i polishusen i Järfälla, Sollentuna och Solna.
På Stödcentrum Nordväst arbetar en enhetschef och fyra kuratorer varav en har en samordnande roll. Vi erbjuder handledning varannan vecka samt fortlöpande utbildning. Som medarbetare på Stödcentrum finns stort utrymme för delaktighet och inflytande över verksamhetens arbete. Verksamheten präglas av lusten utveckla metoder och arbetssätt. Vi vet att den sociala responsen och hur vi benämner vad brottsutsatta varit med om är centralt och påverkar möjligheten till återhämtning, vi jobbar därför utifrån Response Based Practice.
Arbetsgruppen består av medarbetare med lång erfarenhet av arbete med brottsutsatta.Arbetsuppgifter:

Stödcentrum Nordväst hjälper och stödjer ungdomar och unga vuxna i åldern 10-21 år som utsatts för brott eller varit vittne till brott. Verksamheten erbjuder även medling mellan brottsutsatt och gärningsperson. Verksamhetens mål är att minska de negativa effekterna efter brottshändelsen.
Som kurator på Stödcentrum kommer du:
- arbeta självständigt i stödsamtal med unga brottsutsatta och vittnen.
- ge praktiskt stöd i kontakt med andra aktörer.
- ge rättegångsstöd.
- ge stöd till anhöriga.
I tjänsten ingår även att föreläsa och informera om verksamheten i de åtta kommunerna. Samverkan med polis, målsägandebiträden, socialtjänst och andra aktörer är en stor del av det dagliga arbetet.

Kvalifikationer:

Du har förmåga att arbeta självständigt i relation till de brottsutsatta. Lyhördhet och god samarbetsförmåga är egenskaper vi efterfrågar då samverkan med andra myndigheter och frivilligorganisationer är en stor del av arbetet. Du är trygg, nyfiken och duktig på att skapa relationer och nätverk. Du är en god arbetskamrat som bidrar med gott humör, tolerans, tillit och delar intresset av att utvecklas i yrkesrollen och som person. Goda kunskaper om rättsprocessen är meriterande.
- Du är socionom eller har annan likvärdig utbildning.
- Du har erfarenhet av att arbeta självständigt med stödjande samtal.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-24

Arbetsgivarens referensnummer: A729217

Upplysningar lämnas av:

Johan Westervall
Enhetschef
Mobiltelefon: 073-666 31 45
E-post: johan.westervall@ sigtuna.se

Jenny Ottosson
Samordnare
Mobiltelefon: 073-6610469

Facklig(a) företrädare
Åsa Wallje
SSR
Telefon: 08-591 260 00

Fackliga företrädare
Telefon: Se kommunens hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan