Lediga jobb

Miljö och hälsoskyddsinspektörer varav en med särskilt digitaliseringsansvar.

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen finns med dig i alla delar av din vardag. Vi verkar genom kontroll, tillsyn och rådgivning. Tillsammans arbetar vi för att du inte ska bli sjuk av maten du äter, att vattnet du använder är rent och att miljöerna du rör dig i bevaras och omhändertas på ett tryggt sätt. För oss spelar det ingen roll vem du är – ett företag, en invånare eller en besökare. Vi strävar efter att din omgivning ska vara säker, både idag och i framtiden.

Arbetsuppgifter:

Är du en erfaren inspektör som vill ha en ny utmaning och ta ett stort ansvar? Eller är du en utbildad inspektör som ännu inte hunnit skaffa dig erfarenhet?

Då vi fått nya resurser och har några medarbetare tar sig an nya utmaningar söker vi totalt fyra personer som vill arbeta med verksamhetsutveckling, miljö- och hälsoskyddstillsyn, enskilda avlopp, och livsmedelskontroll.

Inspektör som brinner för verksamhetsutveckling

Vi söker dig som vill vara spindeln i nätet för vår utvecklingsresa. Du kommer bl.a. leda vårt digitaliseringsarbete och införandet av ett nytt ärendehanteringssystem. Vi tror att du är en erfaren inspektör som brinner för verksamhetsutveckling.

Tjänsten som verksamhetsutvecklare kommer att kombineras med en inspektörstjänst inom det område som passar dina erfarenheter och intresse bäst (miljöskydd-, hälsoskydd- eller livsmedel).

Inspektörer som vill göra skillnad

Vi söker tre inspektörer som vill arbeta med en eller flera av följande områden:
• Enskilda avlopp
• Hälsoskydd
• Livsmedel
• Miljöskydd
Kombinationer av de olika tjänsterna kan bli aktuella beroende på sökandenas erfarenheter och intressen.

Enskilda avlopp

Som avloppshandläggare arbetar du i en arbetsgrupp som fokuserar på att bristfälliga enskilda avlopp i kommunen åtgärdas. Du kommer att arbeta både med inventering och att ställa krav på att bristfälliga enskilda avlopp åtgärdas. Du handlägger även tillståndsärenden.

Livsmedelskontroll

Som livsmedelsinspektör kommer att arbeta med livsmedelskontroll. I uppgifterna ingår kontrollbesök, upprätta beslut och kontrollrapporter, utreda klagomål, rådgivning och information till verksamhetsutövare och allmänhet. Livsmedelsenheten arbetar även med frågor som rör smittskydd och receptfria läkemedel.

Hälsoskydd

Du arbetar med tillsyn inom miljöbalkens område och där med fokus på hälsoskydd. Du arbetar både med tillsyn som sker på vårt initiativ på tex skolor, förskolor och idrottsanläggningar samt handlägger ärenden som kommer in till oss.

Miljöskydd

Du arbetar med tillsyn inom miljöbalkens område och där med fokus på miljöskydd. Ett av arbetsområdena som du arbetar med är ansökningar om tillstånd för värmepumpar.

Kvalifikationer:

Vi vill att du har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel eller annat relevant område. Tillsynen bedrivs såväl i grupp som självständigt, vilket förutsätter ett kunnande i att strukturera sitt eget arbete och vilja att ta egna initiativ. Vi ser att du är lösningsfokuserad och handlingsinriktad. Vi ser också att du har mycket god förmåga att kunna möta och kommunicera med andra människor i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi har tjänstebilar och vi vill att du har B-körkort.

För tjänsten Inspektör som brinner för verksamhetsutveckling vill vi dessutom att:

Du är en erfaren handläggare som har gedigen erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken eller livsmedelslagstiftningen. Du brinner för verksamhetsutveckling och har intresse för IT-frågor. För att lyckas bra i rollen tror vi att det är bra om du är initiativtagande, självgående och har förmåga att åstadkomma resultat
Har du arbetat med verksamhetsutveckling tidigare är det meriterande. Denna tjänst kombineras med tillsyn inom det område som passar dina erfarenheter och intresse bäst
(miljöskydd-, hälsoskydd- eller livsmedel). Ange i ansökan vilka områden som passar dig bäst.
Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 4

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-19

Arbetsgivarens referensnummer: A741079

Upplysningar lämnas av:

Johan Stock
Miljö- och hälsoskyddschef
Telefon: 08-591 26 233
E-post: johan.stock@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan