Lediga jobb

Utvecklingsledare till fritidshemmet Sigtuna kommun

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

Tjänsten som utvecklingsledare för fritidshemmen i Sigtuna kommun är en tjänst där del av arbetstiden är tänkt till utvecklingsarbete för alla kommunens fritidshem. Andra delen av tjänsten innebär arbete på fritidshemmet på Steningehöjdens skola i Steningehöjden. Vi är en F-6 skola med ca 165 elever som finns i nybyggda lokaler. Vi är en spännande organisation som växer och ständigt utvecklas! Läs mer om skolan på våra blogger: www.steningehojden.wordpress.com


För mer information: https://steningehojden.wordpress.com/

Arbetsuppgifter:

Är du nyfiken på fritidshemmets fortsatta utveckling? Har du ett driv och engagemang samt goda ledaregenskaper? Nu har du chansen att bli vår nya viktiga medarbetare!
Ditt uppdrag är ett delat uppdrag med arbete på fritidshemmet på Steningehöjdens skola samt tid för utvecklingsledaruppdraget i hela Sigtuna kommun. Du kommer där att leda ett nätverk med utvecklingspedagoger från alla skolor i kommunen och tillsammans arbeta vidare med att utveckla våra fritidshem. Ni utgår från Lgr 11 och kapitel 4 om fritidshemmet.

Målet är att synliggöra fritidshemmets undervisning och hur den kan utvecklas och även komplettera skolans undervisning med en varierad pedagogik.
Vidare är målet att utveckla och stärka fritidshemmets systematiska kvalitetsarbete, pedagogiska planeringar och värdegrundsarbete i Sigtuna kommun.

Kvalifikationer:

Du är utbildad fritidspedagog eller lärare mot fritidshemmet. Du har lång erfarenhet av arbetet i fritidshemmet. Du har en god kunskap om fritidshemmens och skolans uppdrag utifrån styrdokumenten. Du är en god organisatör, har ett tydligt och inspirerande ledarskap samt har en god förmåga att samarbeta med både kollegor, föräldrar och andra aktörer. Som pedagog är du en lagspelare, tydlig, lösningsfokuserad och positiv.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Intervjuer kommer att pågå löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: A653471

Upplysningar lämnas av:

Cecilia Meijer
Rektor
Telefon: 08-59126911
E-post: cecilia.meijer@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Anna Strömberg Johansson
Lärarförbundet

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan