Lediga jobb

Klimatstrateg till kommunledningskontoretSigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Arbetsuppgifter:

Sigtuna kommun är en ekokommun och har ekologisk hållbarhet som ett av de övergripande målen för kommunen. Nu går vi in i en spännande fas av kommunens miljöarbete och söker en ambitiös person för att leda kommunens klimatarbete.

Som klimatstrateg ska du bedriva strategisk klimat- och energiarbete utifrån kommunens mål och du ska leda arbetet med att Sigtuna kommun blir fossilfri. Vårt klimatarbete fokuserar på flera områden såsom konsumtion, samhällsplanering, byggnation och energi samt resor och transporter. Kommunikation med kommunens invånare är en avgörande del av arbetet.
Tjänsten är placerad på kommunledningskontoret och du rapporterar till den biträdande kommundirektören. Du samarbetar med kommunens miljöstrateg i det dagliga arbetet. I rollen ingår ett nära samarbete med kommunens samtliga berörda förvaltningar.

Kvalifikationer:

Du har relevant högskoleutbildning, mycket goda kunskaper inom miljö och klimatfrågor samt ett bevisat engagemang för ekologisk hållbarhet. Du har arbetslivserfarenhet av att driva strategiska miljöfrågor.
Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av förändringsprocesser inom klimat- och energiområdet inom offentlig sektor, helst en kommun.
Du vågar leda och driva kommunens arbete med klimatfrågor samt kan inspirera och skapa engagemang hos andra.
Du är uthållig och motiveras av att driva förändringsprocesser inom miljöfrågor. Du förstår, och har erfarenhet av, vad det innebär att arbeta i en politisk styrd organisation. Du kan arbeta självständig men fungerar utmärkt som en del av ett team.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 1 februari 2018 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-06

Arbetsgivarens referensnummer: A730654

Upplysningar lämnas av:

Helen Kavanagh Berglund
Biträdande kommundirektör
Telefon: 08-591 26060
E-post: helen.kavanaghberglund@ sigtuna.se

Helen Ericson
Miljöstrateg
Telefon: 08-591 26009
E-post: helen.ericson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan