Lediga jobb

Controller - med inriktning mot bolag

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Sigtuna Vatten och Renhållning AB är ett kommunägt bolag som driver och utvecklar VA- och avfallsverksamheten i Sigtuna kommun.

Vi behöver förstärka vår organisation med en Controller som stimuleras av att arbeta med utveckling och förbättring med fokus på kommunen och det kommunägda bolaget Sigtuna Vatten och Renhållning AB.

Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta i team inom kommunledningskontoret med utveckling och förbättring av rutiner och rapporter för en effektivare ekonomiprocess i kommunen. Du kommer i betydande omfattning att arbeta nära ledning och medarbetare i bolaget Sigtuna Vatten och Renhållning AB och vara ett kvalificerat stöd för bolaget i ekonomiska frågor både inom verksamheten och i dialogen med ägaren Sigtuna kommun.

Arbetsuppgifterna för bolaget avser både VA- och avfallsverksamheten och kommer i huvudsak att vara:

- Planering, uppföljning och utveckling av bolagets budget-, prognos och verksamhetsprocesser.
- Uppföljning och analys av ekonomiskt utfall, investeringar och större VA-utbyggnadsprojekt.
- Deltagande i rapportering och utveckling av rapporter till styrelse, ledning och verksamhet.
- Bokslut och årsredovisning, deltagande i revisioner.
- Utveckling av rutiner och system för att effektivisera och höja kvaliteten på ekonomiprocesserna.
- Utveckling av nyckeltal och verksamhetsmått.
- Intern information, analyser och utredningar.

Arbetet präglas av såväl strategiskt som operativt arbete. Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomiavdelning. En betydande del av tjänsten avser stöd till Sigtuna Vatten och Renhållning AB och därmed en nära samverkan med VD i bolaget.

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning inom ekonomiområdet och har goda redovisningskunskaper och förståelse för ekonomiprocessen. Dessutom har du några års erfarenhet från kvalificerat controllerarbete, utvecklings- och förändringsarbete och mycket goda kunskaper i IT och Excel. Erfarenhet från redovisning i aktiebolag samt ekonomisystemet Raindance är meriterande.

Du är en kommunikativ, initiativtagande och drivande person och har lätt att fatta egna beslut. Andra viktiga egenskaper är att du är analytisk och står för en hög kvalité i arbetet. Du ska också ha ett prestigelöst agerande och har lätt för att skapa relationer och goda samarbeten med kollegor och andra externa partners. Du har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20

Arbetsgivarens referensnummer: A700545

Upplysningar lämnas av:

Germund Jonsson
Ekonomichef
Mobiltelefon: 070-0851624

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan