Lediga jobb

Kock

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med drygt 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Framtidskraft är namnet på vårt utvecklingsarbete och utgår från Lean- filosofin. Framtidskraft beskriver hur vi ser på den kultur vi vill ska prägla vår organisation och de verktyg vi använder i vårt arbete.


Du kommer att arbeta inom Matenheten, vilket innebär ett aktivt samarbete med andra enheter och personal i kommunens olika kök.
MatEn ger service till de flesta av kommunens skolor och förskolor. Verksamheten bedrivs som en intraprenad och omfattar ca 85 % av kommunens totala matproduktion.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Sigtuna kommun söker tre kockar och alla kommer att vara anställda inom MatEnheten och jobba på enheter inom Sigtuna kommun. De flesta enheter ligger i Märsta och Sigtuna. Tjänsten innebär att du kan få byta enhet.

Du kommer att arbeta som kock med alla förekommande arbetsuppgifter inom restaurang/storhushåll. Du svarar mot områdeschef.

Vi söker dig som är engagerad och med en vilja att utveckla förskole-/skol-/gymnasiemåltiden och/eller mat till äldre till en av dagens höjdpunkter för matgästerna. Du strävar alltid efter högsta kvalitet på maten du serverar och drivs av ett genuint intresse för mat och hälsa.

Kvalifikationer:

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person som delar Sigtuna kommuns värdegrund, har relevant kompetens samt personlig lämplighet. Du ser möjligheter snarare än problem i alla lägen och har självklart matgästerna i fokus i första hand.

Dock krävs det att du har gått restaurangprogrammet på gymnasiet eller motsvarande. För tjänsten bör du även ha minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet som kock, i så väl varmkök som kallskänk efter avslutad utbildning. Det är meriterande ifall du har flerårig erfarenhet av att arbeta med barn/ungdomar eller med kost för äldre. Det är även meriterande ifall du har arbetat med större bufféserveringar.

Ifall du tidigare har arbetat som kökschef/köksmästare/arbetsledare för ett kockteam, beskriv i din ansökan vad du har jobbat med samt hur många du hade i ditt team.

Vi anser det som en självklarhet att du har utbildning och erfarenhet av egenkontroll, vilket ska styrkas med dokumentation.
En självklarhet är också att du som kock kan säkerställa att allt vi serverar våra gäster är av god kvalitet samt känner till sedvanlig husmanskost.

Förutom tillagning av mat ingår i arbetsuppgifterna bland annat dokumentation av egenkontroll och beställning via dator. Ett krav är att du har datavana och behärskar Word, Outlook och delvis Excel.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav för att kunna garantera att rätt mat levereras ut till rätt barn. På många av våra enheter är köket bemannat med enbart en person. Bra kommunikation mellan kök och pedagoger är en förutsättning för säker mathantering.

Utdrag från belastningsregistret ska kunna uppvisas.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. För tjänsten krävs också minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet som kock, i så väl varmkök som kallskänk efter avslutad utbildning. Ange i ditt CV om du har erfarenhet av att jobba med buffélinjer (hotell, konferens, lunch, skola, förskola etc.) samt för hur många portioner. Ange även ifall du har arbetat i en ledande befattning. Det finns möjligheter att avancera till att få leda sitt eget kockteam eller ansvara för ett eget kök.

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi ber dig söka tjänsten via det standardiserade ansökningsformuläret.
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför att fylla i formuläret så noggrant som möjligt.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 3

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-02-05

Arbetsgivarens referensnummer: A636765

Upplysningar lämnas av:

Anna Marklund
Områdeschef
Mobiltelefon: 073-666 32 80
Telefon: 08-591 266 63
E-post: anna.marklund@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Ari Snorrason
Kommunal
Mobiltelefon: 070-737 03 30
E-post: ari.snorrason@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan