Lediga jobb

Lärare åk 1-3 till Råbergsskolan

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan


Vi vill ha en skola där alla känner att de lyckas och har lust till fortsatt lärande.
För att nå dit arbetar vi efter en röd tråd från förskolan till år sex, som innefattar kunskapssyn,
inlärningssyn och värdegrund.

Råbergsskolan är belägen i villaområdet Rosersberg, omgiven av vacker natur och aktivt föreningsliv. Till skolan tar du dig smidigt med pendeltåg, buss eller bil. Råbergsskolan är en F-6 skola på cirka 270 elever, med fokus på kollegialt lärande, språkutvecklande arbetssätt och digitalisering. Vi tror på att man lär av och med varandra och därför är det kollegiala lärande av central vikt på skolan, då det ökar både kompetensen och teamkänslan i arbetslaget. Sedan två år tillbaka är vi också en mottagande skola för nyanlända elever.

Hos oss kommer du att få arbeta tillsammans med en kompetent, positiv och omtänksam personalgrupp, som sätter elevernas lärande främst i fokus. Vi söker nu en ny kollega och medarbetare som vill vara med och bidra ytterligare till skolans verksamhetsutveckling och bidra med just din kompetens till vårt team.

Om du är nyexaminerad som lärare erbjuder vi 1 års handledning av erfarna pedagoger med avsatt handledningstid.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att vara mentor och klassansvarig för åk 2. Du kommer att samarbeta nära med pedagoger i åk 1 och förskoleklass. Ditt tillhörande arbetslag är F-6, men nära samarbetande kollegor är pedagoger i F-3.

I din roll som klasslärare ansvarar du för att planera, bedriva, bedöma och utvärdera undervisningen. Skolans aktuella arbete med trygghet är viktigt i din lärarroll och du sätter stort fokus på att skapa god undervisningsmiljö för eleverna.


Kvalifikationer:Vi söker dig som har lärarlegitimation för F-3 alternativt åk 1-6.

Vi ser gärna att du har ett flexibelt arbetssätt, är skicklig på samarbete och lyhörd för verksamhetens behov. Du förväntas vara delaktig i skolans kollegiala lärande och ha ett positivt förhållningssätt till pedagogisk utveckling. Du är initiativtagande och lösningsorienterad som person.

Du har ett tydligt ledarskap i klassrummet och känner dig trygg med att styra och undervisa grupper av elever.

I din roll som mentor och klasslärare förväntas du arbeta strukturerat och skapa goda relationer med både eleverna och vårdnadshavare.

Din undervisning planeras utifrån LGR 11 och du skriver pedagogiska planeringar där syfte, centralt innehåll och kunskapskrav tydligt framgår. Du planerar för varierad undervisning och utgår i ditt planerade utifrån gruppen och individers behov. Du har god kunskap om lärprocesser och därmed förståelse för vikten av planerad stöttning i undervisningsmoment.

Det är meriterande om du har god kunskap och erfarenhet inom språkutvecklande arbetssätt, IKT eller formativ bedömning.


Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Augusti 2013
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-08-13

Arbetsgivarens referensnummer: A796763

Upplysningar lämnas av:

Cecilia Fredin
Rektor
Telefon: 070-0851622
E-post: cecilia.fredin@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Facklig kontaktperson
Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan