Lediga jobb

Socialpedagog till Eddaskolan

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

Eddaskolan är en F-4 skola och skolan är indelad i 3 arbetslag. Skolan har i dagsläget ca 280 elever och 35-talet personal. Skolans byggnader är i ett plan med en stor skolgård gränsande till ett litet skogsparti. Visionen på Eddaskolan är: "I Eddaskolan ges alla elever de bästa förutsättningar att utveckla sina kunskaper och förmågor för att möta framtiden i en globaliserad värld.

Arbetsuppgifter:

Eddaskolan är inne i ett spännande utvecklingsskede och kommer succesivt utökas till F-6 skola.

Vi söker nu en socialpedagog till vår verksamhet.
Som socialpedagog på Eddaskolan kommer du att ansvara för skolans likabehandlingsarbete.
Detta innebär att du jobbar förebyggande och främjande med elever och elevgrupper i fråga om psykosocial hälsa, likabehandling, trygghet etc. Detta sker genom övningar, samtal, lekar, lektioner, observationer mm.

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att incidentrapporter skrivs, följs upp och utreds. I detta arbete kommer du att möta elever och föräldrar i både spontana och planerade möten. Du är också ansvarig för skolans likabehandlingsgrupp samt att likabehandlingsplanen revideras regelbundet.
Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer:

Du är utbildad socialpedagog eller har annan relevant utbildning. Du är väl förtrogen med skolans uppdrag och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är flexibel, har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationen med kollegor, elever samt föräldrar.

Du har stor integritet och tar egna initiativ där du ser att behov finns och har en förmåga att se till hela verksamhetens bästa. Du ser dig själv som en självklar del för att skapa goda förutsättningar för eleverna.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-08-20

Arbetsgivarens referensnummer: A798896

Upplysningar lämnas av:

Lena Thörnblom
Rektor
Mobiltelefon: 073-633 87 21
Telefon: 08-597 831 25
E-post: lena.thornblom@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se www.sigtuna.se/facklig

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan