Lediga jobb

HR-specialist med inriktning rekrytering

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

HR-enheten utgör en del av Kommunledningskontoret. Kommunledningskontoret ansvarar för att leda utvecklingen av kommunen utifrån ett helhetsperspektiv och att stödja nämnder och förvaltningar att utveckla kommunen i den önskade riktningen. Vi ger service, såväl internt som externt inom en rad sakområden. Vi utgör ett effektivt, kompetent och innovativt kommunledningskontor som kännetecknas av öppenhet, professionalism, engagemang och stolthet.

Arbetsplatsen ligger på bekvämt pendlingsavstånd, ca 20 minuter från både Stockholms Central och Uppsala med regionaltåg. Kontoret som ligger i Märsta centrum når du även på några få minuters promenad från Märsta station. Tillgång till parkering finns.

Arbetsuppgifter:

HR-enhetens uppdrag är att skapa förutsättningar för att Sigtuna kommun ska utvecklas som en attraktiv arbetsgivare. Ett prioriterat fokus för kommunen är kompetensförsörjning. Vi inrättar därför nu en ny anställning som HR-specialist med inriktning mot rekrytering, kompetensförsörjning och employer branding.

Vi söker dig som brinner för rekrytering och kompetensförsörjning och trivs med en blandning av strategiskt och operativt arbete. Dina arbetsuppgifter innebär konsultativt stöd såväl i kompetensförsörjningsarbete, employer branding som kvalificerat stöd i rekrytering främst av chefer och specialister. Du arbetar på uppdrag av förvaltningar inom kommunen.

Du kommer att koordinera och följa upp kommunens kontakter med externa leverantörer och vara objektspecialist i kommunens rekryteringssystem samt samordna upphandlingar inom sakområdet och genomföra utbildningar i rekryteringsmetodik för chefer.

Du kommer att arbeta med rekryterings- och kompetensförsörjningsstrategier och för att stärka Sigtuna kommun som attraktiv arbetsgivare. Detta innebär bland annat att, i samarbete såväl med kollegor på HR, kommunikationsenheten som med rekryterande förvaltningar, arbeta med att utforma effektiva rekryteringsprocesser och metoder för att aktivt söka kandidater och hitta bra kanaler för annonsering och marknadsföring. Du kommer att planera för och medverka vid mässor och event för olika yrkesgrupper och utveckla samarbeten med högskolor, universitet och andra för ändamålet viktiga aktörer.

Du kommer att rapportera till HR-chefen och tillhöra HR-enheten samtidigt som du arbetar på uppdrag av rekryterande chefer. Då rollen är ny innebär den möjligheter att påverka arbetets utformning.

Kvalifikationer:

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kvalificerat stöd vad gäller rekrytering av chefer och specialister. Vidare har du flerårig erfarenhet av att arbeta med utveckling av rekryteringsprocesser och har erfarenhet av att utbilda inom sakområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med att utveckla strategier för kompetensförsörjning och/eller employer branding. Du har egen erfarenhet av arbete med personlighetsbedömning med stöd av adekvata tester och verktyg.

Du har, vad vi bedömer vara, för uppdraget relevant, akademisk examen, företrädesvis inom beteendevetenskap. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Du hanterar Officepaketet mycket väl och har hög datamognad samt erfarenhet av arbete i rekryteringsverktyg. Har du erfarenhet av liknande arbete i en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Som person tar du initiativ, arbetar självständigt och uppnår resultat samtidigt som du har mycket god samarbetsförmåga. Du har förmåga till nytänkande, är flexibel och arbetar utifrån ett konsultativt förhållningssätt. För att lyckas i tjänsten är du lyhörd, relationsskapande, serviceinriktad och har hög integritet. Du har förmåga att lyssna in och omsätta verksamhetens behov i krav på kompetens. Du är vidare strukturerad, kvalitetsmedveten och ansvarstagande.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-23

Arbetsgivarens referensnummer: A674404

Upplysningar lämnas av:

Emelie Wijk
Mobiltelefon: 0766-33 14 41
E-post: emelie.wijk@jurek.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan