Lediga jobb

Mentor som ger eleverna luft under vingarna!

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för:

• Gymnasieutbildning
• Vuxenutbildning
• Arbetsmarknadsinsatser
• Ekonomiskt bistånd
• Etablering nyanlända

Vid Arlandagymnasiet studerar ungefär 1000 elever. Vi har 9 nationella gymnasieprogram med sammanlagt 12 inriktningar, gymnasiesärskola och introduktionsprogram och kan därför erbjuda flera olika utbildningsvägar och individuella valmöjligheter. Ungefär 25% av våra elever är idrottare i bl a handboll, amerikansk fotboll och e-sport.
Våra årliga utvärderingar visar att elever och personal trivs mycket bra på vår skola. Duktiga lärare, det goda klimatet som råder elever emellan och gymnasiets ljusa och luftiga lokaler är bidragande orsaker till detta.

För mer information: http://www.sigtuna.se/arlandagymnasiet

Arbetsuppgifter:

Arlandagymnasiet utvecklar mentorskapet och satsar på heltidsmentorer. Vi söker därför 5 mentorer på heltid som vill göra skillnad i unga människors liv.

I uppdraget ingår sedvanliga mentorsuppgivet som utvecklingssamtal, mentorssamtal och föräldrakontakter. Med utgångspunkt i programmålen och elevernas studieplaner ledsagar du 60-95 elever på ett program mot gymnasieexamen. Du har ett nära samarbete med programmets lärare och är en självklar del i enhetens elevhälsoteam. Uppdraget är nytt på Arlandagymnasiet och detaljerna utformas i samverkan med rektor och programlag.

De program som nu är aktuella är Ekonomiprogrammet, Estet/samhällsvetenskap med mediainriktning, Handelsprogrammet, Teknikprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet. Vi ser gärna att mentorerna har koppling till karaktären på det program de arbetar med på något sätt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägsledarexamen, lärarexamen eller liknande relevant högskoleutbildning.

Mentor är en central person för våra elever och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är skicklig på att coacha ungdomar och väcka deras inre drivkrafter. Du möter elever med höga, tydliga och positiva förväntningar och har ett tydligt studiefokus. Du är inlyssnande och samtidigt tydlig och med god förmåga att sätta gränser. Du har förmåga att skapa goda relationer. Du har god kännedom om gymnasieskolan och yrkeserfarenhet från undervisning och/eller vägledning.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Till träde 2017-08-11
Antal platser: 5

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-05-05

Arbetsgivarens referensnummer: A673024

Upplysningar lämnas av:

Anna-Karin Sundmark
Rektor
Telefon: 08-597 830 20

Jan Röjestål
Rektor
Telefon: 073-666 33 60

Åsa Ersson
Rektor
Mobiltelefon: 0736663460
Telefon: 08-597 833 95

Andreas Eriksson
Rektor
Mobiltelefon: 073-6613990

Facklig(a) företrädare
Anders Westermark
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0709-180214
Telefon: 08-597 830 10
E-post: anders.westermark@ arlandagymnasiet.se

Samir Jejna
Lärarnas Riksförbund
E-post: samir.jejna@ arlandagymnasiet.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan