Lediga jobb

Biståndshandläggare

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd.

Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är:
Myndighetsutövning enligt SoL och LSS
- Äldreomsorg
- Omsorg för personer med funktionsnedsättning
- Socialpsykiatri
- Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Som biståndshandläggare arbetar du med att dokumentera, utreda, bedöma och fatta/ompröva beslut om insatser enligt Socialtjänstlagen. Huvudinriktning för tjänsterna är äldreomsorg. Arbetet innebär att du till stor del planerar och genomför utredningar självständigt, men också ofta i samråd med kollegor och chef.
Biståndshandläggarna är indelade utifrån geografiskt område samt i vårdplaneringsteam. Som nyanställd får du introduktion som innebär genomgång av rutiner, system och arbetssätt. Du får en mentor som handleder dig i det dagliga arbetet och ger stöd och vägledning i arbetet, dels utifrån dina egna behov samt utifrån verksamhetens mål.

Under 2018 står socialtjänsten inom äldreomsorgen inför stora förändringar då vi ska arbeta med IBIC (Indvidens behov i centrum). Äldreomsorgen står också inför stora förändringar när det gäller samverkan med sjukvården. Vill du vara med från början och utforma våra gemensamma processer och är utvecklingsinriktad? Då kan du vara rätt person för oss.

Kvalifikationer:

Du är socionom eller har annan jämförbar akademisk utbildning. Du har goda kunskaper om aktuell lagstiftning inom området. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som biståndshandläggare. God samarbetsförmåga är en självklarhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

Vi ser mångfald bland våra anställda som en framgångsfaktor och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Kunskaper i finska är en merit då Sigtuna kommun är ett Finskt förvaltningsområde.Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka därför välkomnar vi alla att söka tjänsten.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt att kalla sökande till intervju. Tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstidens gång, så vänta inte med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-15

Arbetsgivarens referensnummer: A704214

Upplysningar lämnas av:

Michelle Väänänen
Enhetschef för myndighetsgruppen äldre
Telefon: 08-591 263 15
E-post: michelle.vaananen@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
För fackliga företrädare se kommunens hemsida

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan