Lediga jobb

Boendestödjare till socialpsykiatrin

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är:
Myndighetsutövning enligt SoL och LSS
- Äldreomsorg
- Omsorg för personer med funktionsnedsättning
- Socialpsykiatri
- Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.Arbetsuppgifter:


Boendestöd ger stöd och insatser till personer med olika psykiska funktionsnedsättningar enl. SoL/LSS. Stötta brukaren i det egna hemmet eller i närmiljön utifrån individens behov, enligt beslut samt genomförandeplan. Utgångspunkten i arbetet är uppfattningen att alla människor har önskan att leva ett meningsfullt och ett så självständigt liv som möjligt. Det primära syftet är att tillsammans med brukaren finna strategier som överbryggar svårigheter som kan uppstå av funktionsnedsättningen.
Samverkan med interna och externa samverkanspartner är viktigt och ingår i arbetet för att nå bästa resultat. Dokumentation ingår i arbetet.

För att lyckas tror vi att du är en person som har en inre trygghet och en god förmåga att se möjligheter i alla situationen och i alla människor. Du ska också ha en stark tilltro till människans förmåga att utvecklas och ta eget ansvar.

Kvalifikationer:

Omvårdnadsprogrammen med inriktning psykiatri eller annan adekvat utbildning för ändamålet. Tidigare erfarenheter från arbete med personer med psykisk ohälsa. B körkort.
Svenska i tal och skrift.
En relevant eftergymnasial utbildning (tex. Stödpedagog) och MI kunskaper är mycket meriterande.

Vi vill se att du har ett brinnande intresse för arbetet med personer med psykiskt ohälsa, har positiv människosyn samt ett tydligt pedagogiskt förhållningssätt. Ödmjukhet och förmågan att lyssna är andra egenskaper som vi sätter värde på.
Du bör ha en god förmåga att entusiasmera och inspirera


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2017-11-20
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-29

Arbetsgivarens referensnummer: A720659

Upplysningar lämnas av:

Kirsi Santamäki
Enhetschef Socialpsykiatri/Sysselsättning SoL/LSS
Telefon: 08-59126486

Facklig(a) företrädare
För fackliga företrädare se kommunens hemsida

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan