Lediga jobb

Bygglovschef

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden. Sigtuna kommun är en expansiv kommun med ett omfattande bostadsbyggande, många företagsetableringar och satsningar i det offentliga rummet.

På stadsbyggnadskontoret finns sex avdelningar med c:a 140 medarbetare som har uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi projekterar och bygger gator, planerar nya bostads- och verksamhetsområden och hanterar bygglov. Vi tar hand om parker och skogar samt skolgårdar, förskolegårdar och lekplatser. Vi arbetar med trafikfrågor, parkeringsövervakning och mycket mer. Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Som bygglovschef ansvarar du för viktiga delar inom stadsutvecklingen. Du har ett särskilt ansvar för bebyggelsemiljön och dess utformning och gestaltning, tekniska egenskaper och hållbart byggande.

Du medverkar till ett gott och hållbart samspel mellan det byggda och det offentliga rummet, vårt gemensamma vardagsrum i gatu- och parkmiljöer. En annan del av ditt arbetsområde är utvecklingen av nya verksamhetsområden med starka kopplingar till Arlanda flygplats. Kommunen har stora arealer landsbygd varför även landsbygdens förutsättningar och utveckling finns på agendan.

Du är chef och ledare för Bygglovsenheten där det finns 15 medarbetare med gemensamt fokus på bygglovshandläggning och utveckling av enheten. Inom enheten finns också kommunens handläggare för bostadsanpassningsbidrag. Du kan sätta in den egna verksamheten i ett större sammanhang och vara en god representant för verksamheten inåt och utåt.

Du ingår i stadsbyggnadskontorets ledningsgrupp och arbetar nära den politiska ledningen. Du leder, planerar, samordnar och utvecklar arbetet inom enheten.
Du stärker och utvecklar yrkesroller och bidrar till att enheten ligger i framkant.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har arkitekt- eller byggnadsingenjörsexamen. Alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig för tjänsten.

Du ska ha en stor kunskap och ett stort intresse för arbetsområdet med flera års yrkeserfarenhet. Du har mycket goda kunskaper om plan- och bygglagen och dess tillämpningar. Du har förmåga att lösa komplexa planeringsuppgifter och är kreativ i såväl små som stora utformnings- och gestaltningfrågor kopplat till stadens, landsbygdens eller flygplatsens utveckling.

Du ska ha ledarskapsutbildning och/eller erfarenhet och ett starkt intresse av att vilja utvecklas som ledare. Det är önskvärt att du har erfarenhet som operativ chef. Som chef är du coachande, lösningsorienterad och handlingskraftig. Du inspirerar och engagerar dina medarbetare samt är proaktiv och vill arbeta med förbättringar av arbetsprocesser.

Du kan skapa goda relationer med samarbetspartners, agerar serviceinriktat, affärsmässigt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
I urvalet kommer erfarenhet inom verksamhetsområdet i kommunal förvaltning vara meriterande.

Intervjuer kan komma att ske löpande.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. Lön efter överenskommelse.
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-17

Arbetsgivarens referensnummer: A699853

Upplysningar lämnas av:

Kristina Gewers
Stadsbyggnadschef
Telefon: 08-591 260 96
E-post: kristina.gewers@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Eija Österberg
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 08-591 261 96
E-post: eija.osterberg@sigtuna.se

Lars Nilsson
Sveriges Arkitekter
Telefon: 08-591 262 02
E-post: lars.nilsson@sigtuna.se

Åsa Nordin
Vision
Telefon: 08-591 265 80
E-post: vision@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan