Lediga jobb

Utredare / nämndsekreterare

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är:
Myndighetsutövning enligt SoL och LSS
- Äldreomsorg
- Omsorg för personer med funktionsnedsättning
- Socialpsykiatri
- Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.Arbetsuppgifter:

Tjänsten innebär två olika uppdrag, dels som utredare och dels som nämndsekreterare. Vi erbjuder en utvecklande och utmanande tjänst där du i egenskap av nämndsekreterare får insyn i nämndens arbete och den demokratiska processen, och som utredare får du en möjlighet att bidra till att omsätta politiska beslut till konkreta åtgärder i verksamheten.
Som nämndsekreterare kommer du att bereda ärenden inför äldre-och omsorgsnämnden sammanträden. I rollen som utredare kommer du att självständigt driva olika projekt inom förvaltningens ansvarsområden som syftar till att leda förvaltningen mot visionen ”en omsorg i toppklass”. Du kommer också att utreda ärenden till nämnden som ligger till grund för politiska beslut, samt svara på remisser från nationella lagstiftare och andra instanser.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med högskoleexamen inom områden som juridik, samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av offentlig förvaltning är meriterande, i synnerhet från kommunal sektor. Arbetet kräver att du är noggrann och strukturerad, samt har god förmåga att prioritera. Vi söker en person som är självgående, och självständigt driver samt ombesörjer för omvärldsbevakning inom de områden och projekt som du ansvarar för. För att lyckas i din roll behöver du ha god samarbetsförmåga och intresse för att kommunicera med berörda parter, så som förtroendevalda, ledningsgrupp, stab och andra nätverk. Vi söker dig som är flexibel och anpassningsbar inför förändring, så som nya nationella eller regionala lagar och riktlinjer. Du bör också vara villig att tillämpa nya innovativa arbetssätt som bidrar till att utveckla en organisation som skapar största möjliga nytta för våra brukare och invånare.
Som ambassadör och förvaltningens ansikte utåt förväntar vi oss att du delar förvaltningens värdegrund.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enl överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-07-31

Arbetsgivarens referensnummer: A798712

Upplysningar lämnas av:

Kristina Holmberg
Förvaltningschef
Telefon: 08-591 263 51

Lena Bjuhr Erngren
Kvalitetschef
Mobiltelefon: 070-0851647
Telefon: 08-591 26444
E-post: lena.bjuhr-erngren@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se hemsida: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan