Lediga jobb

Drifttekniker

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av tre verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten som ansvarar för driften av idrotts- och motionsanläggningar, sim- och sporthallar samt badplatser
- Kulturverksamheten som innefattar biblioteken, Ung i Sigtuna och allmänkultur
- Sigtuna Museum and Art innefattar Sigtuna museum och Konsthall Märsta

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 80 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.


Arbetsuppgifter:

Som drifttekniker kommer du att ansvara för den dagliga tekniska driften vid tre av Sigtuna kommuns idrottsanläggningar, de två simhallarna Midgårdsbadet och Sigtuna Fritidscenter samt ishallen Pinbackshallen.

Midgårdsbadet är en unik anläggning då badet förutom ett nytt modernt badhus har nordens första biologiskt renade utomhusbad. Utebadet har varit i drift sedan 2010, badhuset togs i drift 2014. Midgårdsbadet är den större av anläggningarna och besöks årligen av ca 220 000 personer. Anläggningen är öppen året runt alla dagar i veckan.

Sigtuna Fritidscenter är en mindre anläggning som just nu renoveras, belägen i Sigtuna. Här är du som drifttekniker en viktig person i kommande installation och driftstart av ny teknik i huset.

Pinbackshallen är namnet på Sigtuna kommuns två ishallar. Här kommer du att ansvara för att anläggningen optimeras och utvecklas
Ansvaret är avgränsat till dessa tre anläggningar men tjänsten innebär att du som vi övriga inom Kultur- och fritidsförvaltningen hjälper till och delar din kunskap där det behövs, när det behövs.

Sigtuna kommun har till fastighetsdriften en avtalad fastighetsentreprenör och inom idrotts- och fritidsverksamheten finns en egen vaktmästarorganisation. Ditt uppdrag blir att verka med dessa två parter och att säkerställa samt utveckla de drifttekniska frågorna på de tre anläggningarna. Arbetet kräver att du är duktig på att planera, följa upp och säkerställa de drifttekniska frågorna.

Arbetstiden schemaläggs enligt överenskommelse. Då anläggningarna är i drift alla dagar i veckan, hela året, finns det möjlighet till stor flexibilitet gällande arbetstider. Du rapporterar den dagliga driften direkt till enhetscheferna på respektive anläggning men har din anställning direkt underställd fritidschefen. Inom fritidsverksamheten följer vi löpande upp bl.a. ekonomiska utfall, måluppfyllelse och andra verksamhetsfrågor. Det är ditt ansvar att ledningen får goda underlag och en bra bild över hur den tekniska delen av verksamheten fortlöper och behöver planeras framöver.

Badvattenreningarnas styrsystem och övriga driftssystem är av olika fabrikat, en bred kunskap av styrsystem för vatten och luft är meriterande. Vårt uppdrag är att förse föreningar, organisationer, motionärer och andra grupper med god tillgång till bra och fungerande anläggningar. Det är därför viktigt att du är mycket serviceinriktad och förstår vikten av att anläggningarna är i gott skick.

Kvalifikationer:

Vår bild av dig är att du:
- är ansvarsfull och initiativtagande och känner dig trygg i din roll
- har dokumenterad kunskap och erfarenhet av drifttekniskt arbete
- bjuder in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar
- är positiv och flexibel.
- innehar körkort B

Vi bedömer att följande erfarenheter är meriterande:
- Yrkeserfarenhet inom området
- Erfarenhet av att arbete med bad och idrottsanläggningar och då främst med driftstekniska frågor
- Språkkunskaper utöver svenska och engelska


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!
Arbetsrelaterade arbetsprov kan komma att tillämpas under rekryteringen.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-29

Arbetsgivarens referensnummer: A650081 - Kopia (2)

Upplysningar lämnas av:

Pekka Widergren
Fritidschef
Telefon: 08-591 260 18
E-post: pekka.widergren@ sigtuna.se

Tapani Röyttä
Bad- och simhallschef
Telefon: 08-597 833 45
E-post: tapani.roytta@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Linda Lavoie
Kommunal
Telefon: 08-592 518 72

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan