Lediga jobb

Byggnadsinspektör

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

På stadsbyggnadskontoret arbetar ca 130 personer med uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi planerar nya bostads- och verksamhetsområden, handlägger bygglov samt projekterar och bygger gator mm. På plan- och bygglovsenheten arbetar ca 25 medarbetare och är en av 5 enheter på stadsbyggnadskontoret. Idag är vi tre byggnadsinspektörer på enheten och vi söker en till eftersom kommunen växer och ärendemängden ökar. Inom enheten arbetar vi målmedvetet med utveckling av våra processer där medarbetaren förväntas ta ett stort ansvar.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som genom samspel med byggherrar, konsulter och enskilda personer vill säkerställa kvalitet i det som byggs i vårt samhälle. Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen handläggning av byggnadsteknisk kontroll med samråd, arbetsplatsbesök samt administration och rådgivning till allmänheten. I tjänsten kan även handläggning av tillsyns- och lovärenden förekomma.

Vi strävar hela tiden efter att utveckla vår verksamhet och där har du som medarbetare en central roll och ett stort ansvar. Dina synpunkter på verksamheten är en viktig del av vårt systematiska arbete med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har byggnadsteknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Kunskap om eller erfarenhet av kommunal verksamhet och myndighetsutövning är meriterande. Du är insatt i plan- och bygglagen, boverkets byggregler och har med fördel erfarenhet från praktisk byggverksamhet. Du är ambitiös, drivande och strukturerad.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som god samarbets- och organisationsförmåga. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara kreativ i ditt arbete. Du är också intresserad av en god service till allmänheten och våra politiker. B-körkort krävs.
Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi ber dig fylla i ansökningsformuläret så noggrant som möjligt. Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt formulär.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-27

Arbetsgivarens referensnummer: A699675

Upplysningar lämnas av:

Andreas Thoor
Planchef
Telefon: 08-591 261 33
E-post: andreas.thoor@sigtuna.se

Björn Eriksson-Falk
Byggnadsinspektör
Telefon: 08-591 268 82
E-post: bjorn.eriksson-falk@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Azadeh Iranpour
Byggnadsinspektör
Telefon: 08-591 261 92
E-post: Azadeh.Iranpour@ sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan