Lediga jobb

skolpsykolog till central barn-och elevhälsa

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

Som skolpsykolog i Sigtuna kommuns centrala elevhälsa är du en del av ett expansivt och nytänkande arbetslag bestående av psykologer, skolläkare, kuratorer, skolsköterskor och specialpedagoger. Vi arbetar dagligen för att ge eleverna i kommunens alla skolor och förskolor en trygg, frisk och utvecklande vardag.

Barn- och elevhälsoenheten i Sigtuna kommun är en central elevhälsa för alla förskolor och de kommunala grundskolorna i Sigtuna kommun. Till Barn- och elevhälsoenheten hör de kuratorer, skolsköterskor och skolläkare som arbetar lokalt på skolorna, samt de skolpsykologer och specialpedagoger som arbetar centralt med att stödja alla Sigtuna kommuns skolor och förskolor. Som psykolog har du din arbetsplats på vårt centrala kontor och tar dit ut till de skolor som du arbetar med under arbetstid. I dagsläget arbetar 5 psykologer i Barn- och elevhälsan.

Arbetsuppgifter:

Rollen som skolpsykolog i Sigtuna kommun innebär att din främsta uppgift är att bidra med psykologisk kunskap kring elevers hälsa, lärande och utveckling i ett hälsofrämjande samt förebyggande syfte. Detta sker genom handledning, konsultation och fortbildning av skolpersonal, tvärprofessionellt samarbete i skolornas lokala elevhälsoteam samt genom att vara en del av den centrala elevhälsans utvecklingsarbete i kommunen.

En annan viktig uppgift är att göra psykologiska bedömningar av målgruppstillhörighet till grundsärskolan. Det görs genom psykologisk testning, observationer, samtal med elever och föräldrar samt samarbete med andra professioner.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är intresserad av att bidra med psykologisk kompentens som syftar till att göra skolan till en plats där alla elever kan utvecklas, känna sig trygga och må bra. Dokumenterad utbildning inom eller erfarenhet av handledning, att arbeta med barn och ungdomar, arbete inom elevhälsa, beteendeanalys, lågaffektivt bemötande, CPS, begåvningsutredning, hälsofrämjande arbete och organisationspsykologi är meriterande.
I dina professionella relationer är det viktigt att du är lyhörd och att du ser nyttan med tvärprofessionellt kunskaps- och erfarenhetsutbyte. I möten är ditt förhållningssätt lösningsorienterat och positivt.

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Utdrag ur belastningsregistret är ett krav för anställning.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tilltäde 13/8 eller enligt överenskommelse. 60-100%. Anställningen är tidsbegränsad med eventuell möjlighet till förlängning.
Tidsbegränsat till: 2018-12-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-08-05

Arbetsgivarens referensnummer: A798545

Upplysningar lämnas av:

Birgitta Asplund
Chef barn-och elevhälsoenheten
Mobiltelefon: 0736663342
Telefon: 08 59126291
E-post: birgitta.asplund@ sigtuna.se

jonathan Thesslund-konyi
skolpsykolog
Mobiltelefon: 073-6665262
E-post: jonathan.thesslund-konyi@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
josefin johanson
skolpsykolog
Mobiltelefon: 0736665384
E-post: josefin.johanson@ sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan