Lediga jobb

Gymnasielärare i svenska och journalistik som ger eleverna luft under vingarna

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för:

• Gymnasieutbildning
• Vuxenutbildning
• Arbetsmarknadsinsatser
• Ekonomiskt bistånd
• Etablering nyanlända

Vid Arlandagymnasiet studerar ungefär 1000 elever. Vi har 10 nationella gymnasieprogram med sammanlagt 13 inriktningar, gymnasiesärskola och introduktionsprogram och kan därför erbjuda flera olika utbildningsvägar och individuella valmöjligheter. Ungefär 25% av våra elever är idrottare i bland annat handboll, amerikansk fotboll och e-sport.

Våra årliga utvärderingar visar att elever och personal trivs mycket bra på vår skola. Duktiga lärare, det goda klimatet som råder elever emellan och gymnasiets ljusa och luftiga lokaler är bidragande orsaker till detta.

För mer information: http://www.sigtuna.se/arlandagymnasiet

Arbetsuppgifter:

Var med och ge våra elever luft under vingarna! Ola ska vara föräldraledig hela nästa läsår.
Vi söker därför en lärare i svenska och journalistik som kan engagera eleverna och sätter dem och deras lärande i centrum. Du är en tydlig ledare i klassrummet. Du har ett entreprenöriellt förhållningssätt och visar höga och positiva förväntningar på eleverna. Vi ser goda relationer mellan lärare och elever som en av de viktigaste framgångsfaktorerna. Vi söker därför dig som är bra på att skapa och upprätthålla goda elevrelationer.

På Arlandagymnasiet sätter eleverna egna betygsmål för kurserna och får återkoppling av sina lärare i förhållande till dem. Vi genomför digitala kursutvärderingar och utvecklar undervisningen tillsammans med eleverna.

Vi söker dig som vill undervisa på en skola som präglas av sitt breda utbud av utbildningar, samarbeten i och utanför skolan, aktiva elevföreningar och kollegial samverkan. Arlandagymnasiet är en certifierad FN-skola. Sigtuna är en Fairtrade City och en ekokommun.

Du ingår i ett positivt arbetslag som samarbetar kring eleverna. Samhällsvetenskap - media är inne i en spännande utvecklingsfas och vi söker dig som vill vara med och utveckla programmet. Eleverna hos oss driver UF, FN-rollspel, olika elevföreningar och deltar i event under kompetenta lärares ledning - bli en av oss!

Kvalifikationer:

Legitimerad gymnasielärare i svenska och journalistik.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ämnesövergripande samarbete. Du ser IKT som en naturlig del i undervisningen och arbetar självklart språkutvecklande. Du har erfarenhet av att arbeta med bedömning för lärande.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-10
Tidsbegränsat till: 2019-06-21
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-07-22

Arbetsgivarens referensnummer: A797946

Upplysningar lämnas av:

Anna-Karin Sundmark
Rektor
Telefon: 08-597 830 20

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan