Lediga jobb

Bibliotekarie till biblioteken i Sigtuna

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av tre verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten som ansvarar för driften av idrotts- och motionsanläggningar, sim- och sporthallar samt badplatser och föreningsstöd och arrangemang
- Kulturverksamheten som innefattar biblioteken, Ung i Sigtuna och allmänkultur
- Sigtuna Museum and Art innefattar Sigtuna museum och Konsthall Märsta

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 80 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.

Biblioteksenheten som är en del av kultur- och ungdomsverksamheten inom kultur- och fritidsförvaltningen består av fyra bibliotek: Märsta (vårt huvudbibliotek), Sigtuna (Meröppet sedan december 2016), Valsta och Rosersberg (där vi samarbetar med Svenska kyrkan). Biblioteken i Sigtuna är inne i en spännande fas och står inför framtagandet av en ny biblioteksplan.

Under hösten öppnar biblioteksverksamheten i Valsta på nytt. Det pågår ett förvaltningsövergripande arbete för att skapa en mötesplats där invånarna känner sig delaktiga i samverkan med kommunens verksamheter. Här kommer biblioteket ha sin roll att fylla tillsammans med andra kommunala aktörer och det lokala föreningslivet.

Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och utveckla verksamheten i Valsta och definiera bibliotekets roll i ett spännande sammanhang kan du vara den vi söker!

Du kommer att arbeta i yttre tjänst med allt från informationsdisk till bokuppsättning och med tyngdpunkt på det relationsskapande mötet med våra besökare i alla åldrar. Tillsammans med medarbetare från både biblioteket och övriga involverade verksamheter är du med i planeringen och utvecklingen av nya samarbeten i Valsta kommundel.
Du ingår i bibliotekens mediegrupp där du arbetar med hela kedjan från omvärldsbevakning till förvärv och litteraturförmedling. Kvälls- och helgarbete enligt rullande schema samt tjänstgöring på övriga bibliotek i kommunen ingår.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete på folkbibliotek är ett krav. Har du arbetat med barn och unga som målgrupp och har erfarenhet av arbete på bibliotek i ett mångkulturellt sammanhang ser vi det som mycket meriterande.

Vi tror att du som söker är en positiv och lösningsorienterad person och att du ser bibliotekarieyrket som ett socialt och utåtriktat arbete. Att folkbiblioteket samverkar med andra verksamheter för att utvecklas och lyckas i sitt uppdrag ser du som en självklarhet.
Du välkomnas till en arbetsgrupp med mycket kompetenta och kunniga medarbetare. Ett bra samarbetsklimat där dialog och korta beslutsvägar värderas högt ger dig stort inflytande över ditt eget arbete.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Sista ansökningsdag 15 augusti. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Tillträde 1 januari 2018 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-15

Arbetsgivarens referensnummer: A699397

Upplysningar lämnas av:

Mattias Nilsson
Bibliotekschef
Telefon: 08 59126266
E-post: mattias.nilsson@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Hedda Svenblad
Facklig företrädare DIK
Telefon: 08-591 262 48

Christina Chaundy
Facklig företrädare Vision
Telefon: 08-591 262 93

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan