Lediga jobb

S:ta Gertrud sökerspeciallärare

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

S:ta Gertruds skola startade hösten 2002 och ligger i Tilområdet i Sigtuna stad.
Idag har skolan ca 440 elever F- 6 och kännetecknas av en hög kvalité och fokus på kunskap, kreativitet och glädje.

Arbetsuppgifter:

Ditt uppdrag som speciallärare på S:ta Gertrud skola är att i nära samarbete med lärare, specialpedagog, skolledning och övriga i elevhälsoteamet bedriva ett främjande arbete för att alla elever ska må bra, utvecklas och lära. Du kommer arbeta både på organisation-, grupp- och individnivå.
Din uppgift är att handleda lärarna så att de utvecklar verktygslådan med extra anpassningar i enlighet med Sigtuna kommuns grundpaket. Du kommer bistå lärarna i genomförandet av pedagogiska kartläggningar och utredningar för särskilt stöd. Du kommer ansvara för att upprätta åtgärdsprogram tillsammans med lärarna.
Du kommer tillsammans med specialpedagog, SVA-lärare och bonuspedagog ansvara för att utveckla arbetet i lärstudion "Andrummet".
Undervisning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer:

Du som söker är behörig och legitimerad grundskolelärare med påbyggnadsutbildning till speciallärare. Du arbetar med ett generöst, inkluderande och lösningsinriktat förhållningssätt. Du har en god samarbetsförmåga i relation till både elever, kollegor och föräldrar. Du ser möjligheter istället för hinder, du är nyfiken och förväntansfull på vad eleverna kan bli, kort sagt du är en ”möjlighetsmakare”. Du ser till att eleverna är delaktiga i sin egen lärprocess.

Du är strukturerad i ditt arbete och van att dokumentera, Du är tydlig i din kommunikation i tal och skrift. Du är skicklig på att upprätta åtgärdsprogram som leder eleverna mot ökad måluppfyllelse. Det är meriterande om du har arbetat med formativ bedömning, språkutvecklande arbetssätt och IKT.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs mer om medarbetares förmåner: http://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-13
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-08-05

Arbetsgivarens referensnummer: A794861

Upplysningar lämnas av:

Erika Björklund
Rektor
Telefon: 08-59126019
E-post: erika.bjorklund@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Stefan Hamström
LR
E-post: stefan.hamstrom@ edu.sigtuna.se

Susanne Ledin
Kommunal
E-post: susanne.ledin@ edu.sigtuna.se

Anna Strömberg Johansson
Ordförande Lärarförbundet, Sigtuna
Mobiltelefon: 073-661 38 12
Telefon: 08-591 26581
E-post: anna.stromberg@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan