Lediga jobb

Bibliotekschef

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av tre verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten som ansvarar för driften av idrotts- och motionsanläggningar, sim- och sporthallar samt badplatser
- Kultur- och ungdomsverksamheten som innefattar biblioteken, Ung i Sigtuna, bostadssocialt arbete och allmänkultur
- Sigtuna Museum and Art innefattar Sigtuna museum och Konsthall Märsta

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 80 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.

Biblioteksenheten består av 19 personer som bedriver biblioteksverksamhet i fyra bibliotek: Märsta (vårt huvudbibliotek), Sigtuna, Valsta (Mimers källa) och Rosersberg (där vi samarbetar med Svenska kyrkan). Du blir närmaste chef för samtliga.

För mer information: https://bibliotek.sigtuna.se/web/arena

Arbetsuppgifter:

Vår bibliotekschef går i pension och nu söker vi en efterträdare till henne. Vi söker en driven bibliotekschef som vill förvalta och utveckla biblioteksverksamheten tillsammans med invånare, medarbetare, politiker och ledning. Vi sätter stor tillit till våra medarbetare.

Du kommer att ha en stor möjlighet att utforma och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Resultatet av ditt arbete hänger mycket på din insats, delaktighet och vilja att vara kreativ och passionerat initiativrik. Under 2017 så ligger det ett stort uppdrag med att fortsätta och slutföra arbetet med Sigtuna kommuns biblioteksplan som ska upp till beslut i kommunfullmäktige under året.

Bibliotekschefen har budget-, verksamhets- och personalansvar för biblioteksenheten.

Bibliotekschef ingår i kultur- och ungdomsverksamhetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till kultur- och ungdomschefen. Kontoret finns i Märsta bibliotek men ditt starka engagemang för verksamheten gör att du har en förståelse och en vilja att vara ute på biblioteken en stor del av din tid!

Kvalifikationer:

Du ska ha för uppdraget relevant utbildning och examen. Chefserfarenhet är meriterande. Det är ett krav att du har erfarenhet från biblioteksarbete.

Du är en tydlig kommunicerande ledare med en vilja till att delegera och ge medarbetare stort förtroende. Ett strategiskt grundtänk med ett brett perspektiv på frågor där du väger samman komplex information för korrekta avvägningar och prioriteringar är viktiga komponenter för den här tjänsten. För att trivas i det här arbetet bör du vara strukturerad och ekonomiskt medveten.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse efter den 15 april 2017
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-01-15

Arbetsgivarens referensnummer: A625368

Upplysningar lämnas av:

Lars Palmér
Förvaltningschef Kultur och Fritid
Mobiltelefon: 0707370304
Telefon: 08-59126257
E-post: lars.palmer@sigtuna.se

Vi undanber oss annonserings- och rekryteringshjälp.

Facklig(a) företrädare
Anders Klingvik, Vision
Telefon: 08-591 263 31
E-post: anders.klingvik@ sigtuna.se

Fackliga företrädare, se kommunens hemsida
www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan