Lediga jobb

Förskollärare

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.
För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

På Nyborgens förskola låter vi oss inspireras av Reggio Emilia och har kontinuerlig handledning av pedagogista. Under det kommande läsåret fortsätter vi att arbeta med rubriken Hållbar framtid- ett gemensam fokus för alla de kommunala förskolorna i Sigtuna Kommun.
Våra verktyg i utvecklingsarbete är pedagogisk dokumentation och projekterande arbetssätt och därför vill vi gärna att du har både intresse och erfarenhet av dessa. I våra förskolor finns det gott om digitala verktyg som är en naturlig del av den pedagogiska miljön.
Varje pedagog har egen Ipad mini som verktyg i det dagliga arbetet.
Vi erbjuder kontinuerliga fortbildningsinsatser både internt och externt.


Arbetsuppgifter:

I rollen som förskollärare omsätter du aktuella styrdokument i ditt dagliga arbete. Du arbetar i arbetslag där du leder arbetet med att utveckla undervisning och lärande.
Vi förväntar oss att du ska leda en verksamhet där pedagoger tillsammans med barnen lär och utvecklas genom att barnen får undersöka och utforska med alla sina sinnen och med olika uttryckssätt.

Du kommer att få vara delaktig i olika nätverk där vi reflekterar för att utveckla vår pedagogiska verksamhet. Vi lär och utvecklas tillsammans.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har förskollärarutbildning med legitimation.
• Du ska vara delaktig i förskolans fortsatta utvecklingsarbete där du ska ha ett förhållningssätt som sätter lärandet och kunskapsutveckling i fokus.
• Vi ser att du har förmåga att skapa goda relationer med såväl barn, föräldrar och medarbetare.

Meriterande kvalifikationer:
Goda IT-kunskaper, goda kunskaper i pedagogisk dokumentation, systematiskt kvalitetsarbete och språkutvecklande arbetssätt då vi under HT 18 går in i ett utvecklingsarbete med Läslyftet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: 13 augusti eller enl. överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-08-06

Arbetsgivarens referensnummer: A799890

Upplysningar lämnas av:

Sylwia Szulik
Förskolechef
Telefon: 08 591 26 117

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan