Lediga jobb

Kostchef / Driftchef

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Matenheten tillagar och serverar cirka 7 500 luncher dagligen till de flesta av kommunens grundskolor, förskolor och fritidshem. Matenheten arbetar på uppdrag av Barn- och ungdomsnämnden, samt Arbetsmarknads- och utbildningsnämnden. Enheten är en del av Barn- och ungdomsförvaltningen.
Enheten har ungefär 87 heltidsanställda som är verksamma i 48 kök. Vi tillagar och serverar cirka 7 500 luncher varje dag. Enheten bedriver sin verksamhet vardagar och Sigtuna kommun har en vision att måltiderna ska produceras nära kunden med ett högt inslag av ekologisk mat (minst 30%).

Ditt uppdrag blir att övergripande samordna alla måltider inom Sigtuna kommuns egna verksamheter med fokus på att skapa bästa mervärde för våra gäster och invånare.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ansvara, leda och utveckla arbetet i Matenheten tillsammans med ledningsgruppen, där ni tillsammans har ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner inom ramen för budgeten. Du säkrar att verksamheten präglas av kontinuerlig utveckling för att sätta gästen och invånaren först. Personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar ingår i befattningen.

Kvalifikationer:

Personliga egenskaper

Som person är du öppen, lyhörd och samarbetsinriktad. Du har förmågan att samspela och skapa goda relationer på alla nivåer, både internt och externt. Din kommunikativa förmåga är god såväl muntligt som skriftligt och du kan inspirera andra genom dialog och delaktighet. Vi söker dig som har engagemang och rätt kompetens inom måltidsfrågor ur ett brett perspektiv. Du bör även vara medveten om hur en politiskt styrd organisation fungerar och att den demokratiska processen ibland påverkar vårt arbete.

Vi söker dig som är handlingskraftig, drivande, tydlig och anpassningsbar i ditt ledarskap. Du har en stor förståelse om vad som får människor att göra sitt bästa varje dag för att uppnå verksamhetens mål.

Vi lägger stor vikt vid att personliga egenskaper med relevant kompetens till tjänsten. Du ska ha en adekvat utbildning och/eller dokumenterad yrkeserfarenhet inom området.

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning som kostekonom/kostvetare eller annan relevant utbildning/merit
• Haft budget- och personalansvar för minst 50 personer
• Några års yrkeserfarenhet i arbetsledande befattning inom måltidsproduktion, kök och köksdrift samt är väl insatt i aktuell lagstiftning inom området.
• Van att arbeta i en multikulturell verksamhet
• Haft ansvar för enheter fördelade på ett större geografiskt område
• Haft nära samverkan med fackförbund
• Erfarenhet från upphandlingsarbete är meriterande

Erfarenhet krävs
Adekvat högskoleutbildning inom området och/eller dokumenterad arbetslivserfarenhet som kan likställas utbildningskravet. Dokumenterad ledarskapserfarenhet eller liknande erfarenheter som kan relateras till organisationsfrågor. Dokumenterad IT-kunskap. Kunna svenska och engelska flytande i tal och skrift

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-30

Arbetsgivarens referensnummer: A708081

Upplysningar lämnas av:

Björn Artz
Kostchef
E-post: bjorn.artz@sigtuna.se

Thomas Fäldt
Administrativ chef
Telefon: 08 591 26 603
E-post: thomas.faldt@sigtuna.se

Sebastian Edevärn
Projektledare / HR Business Partner
Telefon: 070-0851395
E-post: sebastian.edevarn@ sigtuna.se

Albin Clarstierna
Verksamhetsutvecklare / HR Partner
Mobiltelefon: 0703109329
E-post: albin.clarstierna@ sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan