Lediga jobb

Skolbibliotekarier med utvecklingsuppdrag

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan


För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Sigtuna kommun har beslutat om en stor läs- och skrivsatsning. I förslaget ingår åtgärder om läsombud i förskolan, ökad bemanning i skolbibliotek, cirkulationsbibliotek, ett gemensamt bokningssystem för skolbibliotek och folkbibliotek samt stimulans till lärare som jobbar nyskapande med litteratur.

Vill du vara med och driva utvecklingen av våra skolbibliotek? Du kommer att arbeta i ett team bestående av 4-6 skolbibliotekarier som ansvarar för det övergripande arbetet med biblioteksverksamheten, men du har också ett självständigt ansvar för några skolors bibliotek.

Kvalifikationer:

Du har:

akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller liknande,

erfarenhet av arbete på bibliotek, med barn och unga, gärna i en flerspråkig miljö.

Du är innovativ och har förmågan att skifta perspektiv utifrån de behov som ställs på ett modernt skolbibliotek. Du har en positiv grundsyn och ser möjligheter snarare än hinder, samtidigt som du har lätt att anpassa dig till nya situationer. Du är utåtriktad och arbetar lika gärna individuellt som i grupp.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde augusti 2017
Antal platser: 4

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A665168

Upplysningar lämnas av:

Johan Adler
Verksamhetschef
Telefon: 08- 59126131

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan