Lediga jobb

Enhetschef för Jobbcenter

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för:

• Gymnasieutbildning
• Vuxenutbildning
• Arbetsmarknadsinsatser
• Ekonomiskt bistånd
• Etablering nyanlända

Arbetsuppgifter:

Jobbcenter organiseras under verksamheten Centrum för vuxenutveckling, tillsammans med vuxenutbildning och försörjningsstöd.

I Jobbcenters uppdrag ingår arbetsmarknadsinsatser för både vuxna och ungdomar, det kommunala aktivitetsansvaret, sommarjobbsgaranti och Sigtuna kommuns introduktionsutvecklingsprogram för nyanlända, Enheten har ett nära samarbete med arbetsförmedlingen och andra myndigheter. I Sigtuna kommun går arbete före bidrag. Enheten har som mål att snabbt och enkelt möjliggöra för invånarna att komma vidare till jobb eller studier utifrån sina individuella förutsättningar. Validering är en viktigt del i detta arbete.

Som enhetschef leder du enhetens arbete i enlighet med uppdrag och uppsatta mål, och
ansvarar för att verksamheten drivs samt utvecklas med hög kvalitet och effektivitet. Du har ett övergripande ansvar för enhetens personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer:

Vi söker en person med erfarenhet av att arbeta som chef och ledare med en bred erfarenhet från arbetsmarknadsverksamhet. Du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning.

Vi värdesätter personliga egenskaper som innebär ett engagerat och
kreativt ledarskap med förmåga att skapa delaktighet och delegera ansvar och befogenheter samt förmåga att anpassa din kommunikation till olika mottagares förutsättningar. Du är långsiktig, strategisk och målinriktad, formulerar mål och följer upp resultat. Du är positiv och lösningsinriktad och utgår alltid ifrån att invånaren kommer först.

I din ledarprofil ser du vikten av medskapande medarbetare och ett närvarande ledarskap. Du ser nyttan av att arbeta i processer och låter inte organisatoriska stuprör stå i vägen. Du är aktiv och drivande i både interna och externa nätverk. Du är nyfiken på framtiden och håller dig informerad om vad som händer i omvärlden.

B-körkort krävs.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-01-21

Arbetsgivarens referensnummer: A638379 - Kopia

Upplysningar lämnas av:

Kambiz Asadollahi
Verksamhetschef
Telefon: 08-59126378

Facklig(a) företrädare
Fackliga kontaktpersoner se kommunens hemsida

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan