Lediga jobb

Vi söker förskollärare till Sigtuna

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

1 juli 2017 blir Munkebo o Tilsborgs förskolor en (1) förskola! Förskolan ligger i Sigtuna i området Til. Åker du kollektivt finns en busshållplats cirka 5 minuter från förskolan. Förskolan har plats för drygt 180 barn och på förskolan arbetar cirka 25 pedagoger. Barnen är organiserade i åldersnära grupper.
Att vi tycker att olikheter berikar kan ses bland annat i pedagogernas olika kompetenser. I vår organisation arbetar också en pedagogista som handleder och utmanar arbetslagen.
Våra lokaler är nya, fräscha och bjuder på stora möjligheter. I direkt anslutning till förskolan ligger vår gård som är uppdelad för att göra utemiljön utmanande, utforskande och trygg. Närheten till naturen gör att vi lätt kommer ut i till exempel skogen.
Blir du nyfiken? Kom och var med oss på vår resa och i vårt arbete med att forma två förskolor till en.


Arbetsuppgifter:

Du ska tillsammans med dina kollegor driva och utveckla det pedagogiska arbetet med Reggio Emilias pedagogiska filosofi som inspiration i enlighet med Lpfö 98/16 och lokala styrdokument. Du ska ansvara för planering, genomförande och utvärdering av den pedagogiska verksamheten. Förskolans arbetssätt förutsätter en aktiv pedagog som möter barnet på dess nivå. Det innebär att barnet i vardagen utmanas till eftertanke och lärande. Det ställer krav på pedagogerna att stanna upp, vara lyhörd och tillåtande.

Kvalifikationer:

Du är utbildad examinerad förskollärare, alternativt lärare med inriktning mot yngre ålder. Du är en lyssnande pedagog med ett nyfiket, reflekterande och medforskande arbetssätt. Du har en förmåga att leda en barngrupp. Arbetet bygger på att du är självgående, samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och förväntas vara flexibel i ditt sätt att prioritera. Du har god pedagogisk kunskap och en förmåga att skapa engagemang och arbetsglädje. Du förmedlar en positiv livssyn och tycker det är roligt att lära dig nya saker.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 augusti 2017 eller efter överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-23

Arbetsgivarens referensnummer: A669384

Upplysningar lämnas av:

Lisa Linefjell
Förskolechef
Mobiltelefon: 073 661 35 33
E-post: lisa.linefjell@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Neran Sonono
Förskollärare
Telefon: 073-6663203
E-post: neran.sonono@ edu.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan