Lediga jobb

Belysningsingenjör

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

På stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 90 personer med uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi planerar nya bostads- och verksamhetsområden och hanterar bygglov. Vi projekterar och bygger gator och ledningar för vatten och avlopp. Vi tar hand om parker och skogar samt skolgårdar, förskolegårdar och lekplatser. Vi arbetar med trafikfrågor, parkeringsövervakning, renhållning och mycket mer. Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel. Vi satsar på våra medarbetare genom såväl goda resurser för kompetensutveckling som gemensamma aktiviteter.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en belysningsingenjör till gatu- och parkenheten på stadsbyggnadskontoret i Sigtuna kommun som ska ansvara för planering och utformning av den offentliga belysningen.

Tjänsten som belysningsingenjör omfattar hela den offentliga belysningen inom Sigtuna kommun. Du har en viktig nyckelroll i det teamarbete vi har på enheten Gata och Park.
Du kommer att driva och delta i vårt utvecklingsarbete inom belysningsområdet där vi bl.a. vill skapa attraktiv, trygg och energieffektiv belysning. Du kommer medverka i kontorets investeringsprojekt kopplat till stadsbyggnadsprojekt.

Tjänsten innebär även att delta vid planering av belysning och övriga elanläggningar i det offentliga rummet samt delta som kravställare i stadsbyggnadsprojekt. Framtagande av belysningsplan för kommunen ingår i ditt uppdrag.

Du ser möjligheterna i ditt område att genom god känsla för ljusdesign uppnå en tilltalande ljussättning och skapa mervärden som säkerhet, en känsla av trygghet och välbefinnande. Ditt kunnande inom estetik och människans beteende är värdefullt för oss i vårt påtagande att bevaka mjuka värden i utformningen av allmänna platser.

I ny- och ombyggnadsprojekt ska du arbeta med utformningen av den offentliga belysningen med mål att skapa miljöer som är funktionella, energieffektiva och attraktiva både dag- och nattetid. Du kommer även att delta i omvärldsbevakning och utvecklingsarbete inom området. Ledningssamordningen med andra ledningsägare ligger under ditt ansvar.

Här trivs du som är strukturerad, god samarbetsförmåga och lätt för att bygga goda relationer såväl internt som externt. Du tar stort eget ansvar för ditt arbete och har flerårig erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Kvalifikationer:

Du har lämplig högskolekompetens eller annan likvärdig kompetens inom el- och belysningsområdet och några års erfarenhet. Du har erfarenhet av projektarbete samt av att arbeta i en beställarroll. Det är en fördel om du har arbetat med upphandling och effektbelysning.

Du ska fungera väl i grupp som i självständigt arbete, vara flexibel samt ha initiativ- och beslutsförmåga. Du är engagerad i dina arbetsuppgifter, utåtriktad och lyhörd. Du ska kunna styra och samarbeta med konsulter och entreprenörer. Du skall ha lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift.
B-körkort är ett krav

Kunskap och erfarenhet av LOU, GIS, CAD och entreprenadjuridik är meriterande.
Det är också meriterande om du har vana att arbeta i en politiskt styrd organisation.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. 

Övrigt:

Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdscheckar och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi ber dig söka tjänsten via det standardiserade ansökningsformuläret för att säkerställa att ingen sökande blir diskriminerad på grund av kön, etniskt tillhörighet eller ålder.

Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför att fylla i formuläret så noggrant som möjligt.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100%
Löneform: Månadslön. Lön efter överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tjänsten kan tillträdas omgående eller efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13

Arbetsgivarens referensnummer: A276795

Upplysningar lämnas av:

Selda Taner
Gatu- och parkchef
Telefon: 08-59126145

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare, se kommunens hemsida.

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan