Lediga jobb

Processägare som vill driva utveckling med invånaren först

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för:

• Gymnasieutbildning
• Vuxenutbildning
• Arbetsmarknadsinsatser
• Ekonomiskt bistånd
• Etablering nyanlända

Förvaltningen har ca 250 medarbetare och är organiserad i två verksamheter; Arlandagymnasiets sju skolenheter leds av en gymnasiechef och sex underställda rektorer. Centrum för vuxenutveckling leds av en verksamhetschef och tre underställda chefer med ansvar för ekonomiskt bistånd, vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser. Verksamheterna är i stor utsträckning samlokaliserade i Kunskapens hus där ca 210 av förvaltningens medarbetare har sin arbetsplats.

Som ett led i förvaltningens arbete med att utveckla processtyrning söker vi en processägare för processen ”elever som riskerar att hoppa av gymnasieskolan” med målet att fler ska uppnå gymnasieexamen på kortare eller längre sikt.

Arbetsuppgifter:

Processägaren tillhör ingen specifik enhet utan äger och leder den utvalda processen över flera av förvaltningens organisationsgränser i samråd med berörda enhetschefer/rektorer.

Som processägare för processen ”elever som riskerar att hoppa av gymnasieskolan” kommer du leda arbetet med att samla nödvändiga yrkeskompetenser från båda verksamheterna runt den aktuella eleven. Elevens individuella behov avgör vilka yrkeskompetenser som krävs.

Tjänsten innebär att du kommer ha många kontakter. Främst interna kontakter på förvaltningen men vartefter processen utvecklas kan även externa kontakter inbegripas som t.ex. arbetsförmedling, grundskola osv.

Processägaren är underställd gymnasiechefen, men rapporterar till en styrgrupp med de två verksamhetscheferna. Styrgruppen har mandat att fatta beslut vid behov. Till din hjälp har du en referensgrupp med enhetschefer och rektorer.

Tjänsten är nyinrättad vilket gör att det finns goda möjligheter att påverka utformningen av tjänsten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som delar Sigtuna kommuns värdegrund som ytterst innebär att du alltid sätter invånaren/elever först! Du har flerårig erfarenhet av arbete inom utbildnings- och arbetsmarknadsområdet och har erfarenhet av process- och/eller förändringsledning. Du har högskoleutbildning som bedöms relevant för tjänsten.

Du har antagligen tidigare arbetat i en liknande roll eller har erfarenhet från arbete som chef, ledare eller kvalificerad projekt/utvecklingsledare. Vi ser gärna att du erfarenhet från offentlig styrd verksamhet.

Du är bra på att etablera relationer, samarbeten och nätverk, både interna och externa. Du är positiv, strukturerad, tydlig och flexibel. I rollen som processägare är det viktigt att du är social, inlyssnande och trygg, samt att du kan motivera och engagera personer du möter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-01-31

Arbetsgivarens referensnummer: A643700

Upplysningar lämnas av:

Johan Skofteröd
Gymnasiechef
Mobiltelefon: 073-666 33 02
Telefon: 08-597 830 30
E-post: johan.skofterod@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Telefon: 08-591 260 00

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan