Lediga jobb

Översiktlig planerare

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden. Sigtuna kommun är en expansiv kommun med ett omfattande bostadsbyggande, många företagsetableringar och satsningar i det offentliga rummet.

På stadsbyggnadskontoret finns fem avdelningar med 130 medarbetare som har uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi projekterar och bygger gator, planerar nya bostads- och verksamhetsområden och hanterar bygglov. Vi tar hand om parker och skogar samt skolgårdar, förskole gårdar och lekplatser. Vi arbetar med trafikfrågor, parkeringsövervakning och mycket mer. Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill arbeta i ett brett perspektiv med översiktlig fysisk planering utifrån stadsbyggnadskontorets uppdrag om en hållbar kommun. Du blir kommunens samordnare och projektledare för arbete med översiktlig fysisk planering, program och utredningar. Du ska självständigt genomföra utredningsuppdrag vilket innebär att lägga upp arbetet, analysera och formulera förslag samt presentera dessa skriftligt och muntligt. Arbetet bygger på nära kontakt och förankring med många olika aktörer, både internt och externt där du bidrar med en helhetssyn och specifik kompetens i form av planläggning och lagstiftning. Arbetet bedrivs i nära dialog med politiker samt övriga förvaltningar och bolag inom kommunen. I dina arbetsuppgifter ingår även att föra medborgardialoger och att hålla i informationsmöten.

Du kommer bl.a. att arbeta med:
- översiktsplan och fördjupad översiktlig fysisk planering
- fördjupande sektors planer och planeringsunderlag
- samhällsbyggnads- och bostadsbyggnadsprogram
- delta tillsammans med kommunledningskontoret i mellankommunala frågor, regionplanering och samverkan med statliga aktörer
- att ta fram förslag till remissyttranden
- andra strategiska planeringsfrågor som rör användningen av mark och vatten

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom fysisk planering, till exempel samhällsbyggnad med inriktning mot stadsplanering, samhällsplanerare, planeringsarkitekt eller motsvarande.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete med översiktlig fysisk planering och ser gärna att du har erfarenhet av regional planering, infrastrukturplanering eller riks- intressefrågor. Erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation, länsstyrelse eller region är meriterande liksom erfarenhet av projektledning.

Du planerar ditt arbete på ett realistiskt sätt och integrerar kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden. Som person har du lätt för att kunna samarbeta och hjälpa andra när det behövs. Som översiktlig planerare kommer du ha många interna och externa kontaktytor i arbetet och det är därför viktigt att du kommunicerar på ett tydligt och enkelt sätt. Vi ser även att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och situationer.

Låter det intressant och du har vad som krävs för rollen? Välkommen med din ansökan! Sigtuna kommun samarbetar med Unik Resurs i denna rekrytering. Eventuella frågor besvaras av Galina Psibilskiene 073-6560466 galina.psibilskiene@unikresurs.se eller Stefan Bölin 076-7781501 stefan.bolin@unikresurs.se. Visa intresse snarast, dock senast 27 augusti. Bifoga där ett cv och personligt brev. Utvärdering av inkomna ansökningar sker löpande.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-27

Arbetsgivarens referensnummer: A696432

Upplysningar lämnas av:

Stefan Bölin
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon: 076-7781501
Telefon: 076-7781501
E-post: stefan.bolin@ unikresurs.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare, se kommunens hemsida.

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan