Lediga jobb

Erfaren Ekonomiassistent till kommunledningskontoret

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Arbetsplatsen ligger i Märsta, 5 minuter från pendeltågstationen, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en erfaren ekonomiassistent till kommunledningskontorets ekonomienhet. Du kommer att arbeta med engagerade och erfarna medarbetare i vårt team för reskontran, redovisning och system. Du ansvarar för kundreskontran med huvudsakliga arbetsuppgifter som filhantering, fakturering, inbetalning från bank, makuleringar, avstämningar samt handläggning inkassoärenden i dialog med vår externa inkassobyrå, uppföljning och rapporter och övriga arbetsuppgifter inom ekonomiadministration.

Du deltar i processutveckling och rutiner för att effektivisera arbetet och höja kvalitén inom ekonomiprocesserna.

Du kommer att svara på frågor angående kundreskontraärenden från våra kunder och tillsammans med kollegor vara stöd och support till verksamheten.

För rätt person kan ett övergripande ansvar för både kund- och leverantörsreskontran diskuteras.

Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomienhet.

Kvalifikationer:

Du har relevant utbildning inom ekonomiområdet och/eller dokumenterad kvalificerad erfarenhet från kundreskontraarbete. Eftersom flödena är stora är det meriterande om du har erfarenhet från större organisationer. Du har goda IT kunskaper, god systemvana och van att arbeta i Excel, gärna erfarenhet från Raindance som är vårt ekonomisystem.

Du är analytisk, strukturerad och har ett konsultativt förhållningssätt. Du är serviceinriktad, trygg i dig själv, tycker om att ta ansvar och initiativ samt är van att hantera flera olika uppgifter parallellt. Du är drivande och balanserar effektivitet och noggrannhet.

Du ser detaljer och helheter, initierar utvecklingsarbete och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Då urval och intervjuer kommer att ske löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-15

Arbetsgivarens referensnummer: A727097

Upplysningar lämnas av:

Germund Jonsson
Ekonomichef
Mobiltelefon: 070-0851624

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan