Lediga jobb

S:t Pers skola söker lärare i svenska som andraspråk

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

S:t Pers skola har 530 elever i åldrarna 6-12 år och är uppdelad på två skolenheter. Årskurs F-1, Lilla S.t Pers skola, är belägen i Hällsbo och årskurs 2-6 på S:t Pers skola. Skolenheternas läge i historiska Sigtuna ger många tillfällen till undervisning i närmiljön och natursköna omgivningar.

Ett av våra fokusområden är att utveckla undervisningen utifrån ett språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt och skolan kommer under läsåret 17/18 att delta i Läslyftet. Vår vision är att ge alla elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Tillsammans gör vi skillnad!


Arbetsuppgifter:

Arbeta som lärare, delvis för våra nyanlända elever i mindre grupp och delvis stötta övriga andraspråkselever i klass, 100%. Som lärare ansvarar du för att skapa en positiv och kreativ lärmiljö så att eleven känner nyfikenhet och lust att lära. Du bidrar till, att tillsammans med kollegor skapa en helhet kring eleven.

Vi erbjuder ett spännande arbete med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. På skolan arbetar vi aktivt med att inkludera våra nyanlända elever och det är en process som är under utveckling genom gemensamma träffar för hela kollegiet med fokus på språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt och framgångsfaktorer för inkludering av nyanlända elever. Under läsåret 17/18 kommer skolan att delta i Läslyftet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad grundskollärare i svenska som andraspråk, matematik och gärna några ämnen till. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är flexibel och självständig och strävar efter att tillsammans med övriga kollegor ge eleverna en trygg skolmiljö som är grunden för inlärning. Vi lägger stor vikt vid förmågan att samarbeta med modersmålslärare, studiehandledare samt klass-och ämneslärare i ordinarie undervisningsgrupper. Som person är du tydlig, lugn och trygg. Ett positivt förhållningssätt och flexibilitet värderas högt. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att Du har erfarenhet från att arbeta i förberedelseklass men det är inte ett krav. Goda kunskaper kring språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning och digitala verktyg som ett stöd för att främja lärandet är meriterande.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2018-01-08 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-02

Arbetsgivarens referensnummer: A719301

Upplysningar lämnas av:

Anna-Lena Holm
Tf rektor
Telefon: 08-59783701
E-post: anna-lena.holm@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Susanne de Barès
Lärarförbundet
E-post: susannedebares@ edu.sigtuna.se

Sofia Olofsgård
Lärarnas riksförbund
E-post: sofia.olofsgard@ sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan