Lediga jobb

Samordnare Barnahus Norrort

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är:

- Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk
- Öppenvård för barn, ungdom och missbruk
- Ungdomsmottagning och Familjecentrum
- Tillsyn och tillståndsfrågor
- Ensamkommande flyktingbarn
- Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsutsatta

Barnahus Norrort är en del av enheten Kommungemensamma resurser (inom Individ- och familjeomsorgsförvaltningen) där även Socialjouren Nordväst och Stödcentrum Nordväst ingår. Sigtuna kommun står som huvudman för verksamheten men den tillhör också Järfälla, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Barnahus har sina lokaler på Tingsvägen i Sollentuna.

På Barnahus Norrort samverkar socialtjänst, polis, åklagare och landsting (barn- och ungdomspsykiatrin och barnskyddsteamet) i syfte att barn som utsatts för våld eller andra typer av övergrepp ska kunna träffa alla inblandade myndigheter under samma tak.
I dagsläget bemannar socialtjänsten Barnahus Norrort med en (1) samordnare anställd av Sigtuna kommun. Från 1 januari 2018 kommer verksamheten slås samman med Barnahus Södra Roslagen. Den nya sammanslagna verksamheten kommer då också att innefatta kommunerna Danderyd, Täby Vallentuna, Vaxholm och Österåker. Utifrån detta söker vi nu ytterligare en (1) samordnare.Arbetsuppgifter:

Som socialtjänstens samordnare vid Barnahus har du två primära uppdrag. Dels är du rådgivande till socialtjänsten i de samverkande kommunerna i ärenden gällande brott mot barn och dels är du sammankallande och leder samråden där de samverkande parterna träffas för att rådgöra kring och planera handläggningen i det aktuella ärendet.
Som socialtjänstens samordnare arbetar du nära övriga professioner som också de bemannar Barnahus. Tillsammans med dem kommer du också ansvara för att personal i kommunerna har kunskap om verksamheten. Detta sker genom att besöka arbetsgrupperna och föreläsa för nyanställda.

Kvalifikationer:

Du har förmåga att arbeta självständigt. Då samverkan med andra myndigheter är en stor del av arbetet är lyhördhet och god samarbetsförmåga egenskaper som efterfrågas. Du är trygg, tydlig och duktig på att skapa förtroende. Du är en god arbetskamrat som bidrar med gott humör, tolerans och tillit. Du har ett intresse för utveckling både avseende verksamheten och dig själv i din yrkesroll.
- Du är socionom.
- Du har gedigen erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn- och unga
- Du har god kunskap om rättsprocessen
- Du är kommunikativ
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-30

Arbetsgivarens referensnummer: A729257

Upplysningar lämnas av:

Johan Westervall
Enhetschef
Mobiltelefon: 073-666 31 45
E-post: johan.westervall@ sigtuna.se

Madeleine Hallberg
Samordnare
Mobiltelefon: 070-429 07 75
E-post: madeleine.hallberg@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Åsa Wallje
SSR
Telefon: 08-591 260 00

Pia Bergh
Vision
Telefon: 08-591 260 00

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan