Lediga jobb

Lärare/ speciallärare till grundsärskolan

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.
För barn med funktionshinder finns Sigtuna kommuns grundsärskola, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.


För mer information: http://www.sigtuna.se/grundsarskolan

Arbetsuppgifter:

Grundsärskolan växer och nu söker vi kunniga pedagoger med behörighet för grundsärskolan. En merit om du har påbyggnadutbildning som speciallärare mot utvecklingsstörning.
Du kommer att arbete i team med ytterligare en pedagog och flera assistenter. Eleverna undervisas utifrån grundsärskolans ämnen och/eller ämnesområden.
Du ska leda assistenter i deras arbete med eleverna.
Du ska tillsammans med en pedagog ansvara för planering, anpassning av material och undervisning av elevgruppen.
Mentorskap ingår.

Kvalifikationer:

Du är behörig lärare/ och eller speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning.
Du är utbildad inom och/eller har erfarenhet av grundsärskola och är förtrogen med styrdokumenten. Du har erfarenhet av att undervisa elever både med autism och intellektuell funktionsnedsättning.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Du ska ha erfarenhet av elever med en intellektuell funktionsnedsättning. Du kan använda flera kommunikationsformer och ha arbetat med och bedömt elever efter grundsärskolans läroplan både i ämnen och i ämnesområden. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du bör ha kunskaper om olika hjälpmedel.

Övrigt:

Vi ber dig söka tjänsten via det standardiserade ansökningsformuläret för att säkerställa att ingen sökande blir diskriminerad på grund av kön, etniskt tillhörighet eller ålder.

Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför att fylla i formuläret så noggrant som möjligt.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. ferieanställning
Löneform: Månadslön.
Provanställning kan komma att tillämpas.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema. 
Tillträde: 2017-08-14
Antal platser: 2. Vi söker en lärare i ämnen och en lärare som kommer att arbeta med vår mest behövande elever som läser ämnesområden

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-28

Arbetsgivarens referensnummer: A665855

Upplysningar lämnas av:

Ann Jansson
Rektor
Telefon: 073 6613583
E-post: ann.jansson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Anna Strömberg
Lärarförbundet
Telefon: 08-59126581
E-post: anna.stromberg@sigtuna.se

Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan