Lediga jobb

Förvaltningschef till Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar. Vi tar tillvara på kreativitet och mångfald. Vi är nyfikna, lär av varandra och som medarbetare i vår kommun förväntas du aktivt bidra till din egen, din enhets och organisationens utveckling.
Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för:
•Gymnasieutbildning
•Vuxenutbildning
•Arbetsmarknadsinsatser
•Ekonomiskt bistånd
•Etablering av nyanlända
•Integration

Förvaltningen har ca 250 medarbetare och är organiserad i två verksamheter; Arlandagymnasiets sju skolenheter leds av en gymnasiechef och sex underställda rektorer. Centrum för vuxenutveckling leds av en verksamhetschef och tre underställda chefer med ansvar för ekonomiskt bistånd, vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser. Verksamheterna är i stor utsträckning samlokaliserade i Kunskapens hus där ca 210 av förvaltningens medarbetare har sin arbetsplats.


Din arbetsplats är i Sigtuna kommunhus i Märsta, och du rapporterar direkt till kommundirektören. Arbetsplatsen ligger bredvid tågstationen på bekvämt pendlingsavstånd, c:a 20 minuter från både Uppsala och Stockholms Central med regionaltåg.
För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

I uppdraget som förvaltningschef kommer du att leda och utveckla en utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen som består av gymnasieutbildning, vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser, ekonomiskt bistånd och etablering nyanlända. Du har direkt personalansvar för sex personer och indirekt personalansvar för 15 chefer. Din ledningsgrupp består av två verksamhetschefer en förvaltningsekonom, chefen för support och analys samt chefen för operativa stödfunktioner. Till din hjälp har du en stab där chef för support och analys, nämndsekreterare, IT-strateg, lokalstrateg, utredare, förvaltningsekonom och gymnasieantagning ingår. Du ansvarar för rapportering till nämnd och ingår i kommunens ledningsgrupp.

Du bidrar till kommunens övergripande samhällsutveckling genom att samverka och omvärldsbevaka utanför kommunen, t ex med migrationsverket, arbetsförmedlingen, Sveriges Kommuner och Landsting med fler.

Vidare ansvarar du även för att samverka med kommunledning, kommundirektör och politiker i kommunen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är en motiverande ledare som har en för uppdraget relevant högskoleutbildning med dokumenterat goda ledaregenskaper och förmåga att leda genom andra. Du har erfarenhet av att leda och arbeta i ledningsgrupp samt driva och utveckla verksamhet och samhälle. Du har även erfarenhet från politiskt styrda organisationer och har kunskaper om hur man arbetar med systematiskt förbättringsarbete, kan driva förändring samt tidigare arbetat med processtyrning.

För att lyckas i uppdraget krävs det att du trivs med att leda och utveckla en förvaltning i ständig förändring och har ett helhetsperspektiv på de verksamheter som ryms inom kommunen. Du arbetar strategiskt och gränsöverskridande och har ett flexibelt förhållningsätt som gör att du lätt kan anpassa dig till ändrade omständigheter.

Som person är du mål-och resultatorienterad vilket innebär att du prioriterar, planerar och agerar utifrån ditt mål och resultattänk. Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Du är vidare strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Självklart delar du Sigtuna kommuns värdegrund.

Invånaren först
Allas lika värde
Kvalitet i fokus


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-05-01

Arbetsgivarens referensnummer: A673586

Upplysningar lämnas av:

Maria Von Sterneck
Rekryteringskonsult
Telefon: 0737077170
E-post: maria.vonsterneck@ jurek.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan