Lediga jobb

Kvalificerad parkarbetare med växtkunskap

Sigtuna kommun är en framtidskommun med rötterna i Sveriges historia. I Sigtuna kommun bor kommunens närmare 45 000 invånare i Sveriges äldsta stad med sin tusenåriga historia, i centralorten Märsta, Rosersberg eller runtom i vår levande landsbygd. Sigtuna kommun bygger för en hållbar framtid och är certifierad Fairtradekommun, Ekokommun och arbetar aktivt för att ha en klimatneutral energiförbrukning i kommunen.
Invånaren först, allas lika värde och kvalitet i fokus är alla viktiga delar i vår gemensamma värdegrund men också det signum som styr vårt dagliga arbete.
På stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 110 personer med uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi planerar nya bostads- och verksamhetsområden och hanterar bygglov. Vi projekterar och bygger gator och ledningar för vatten och avlopp. Vi tar hand om parker och skogar samt skolgårdar, förskolegårdar och lekplatser. Vi arbetar med trafikfrågor, parkeringsövervakning, renhållning och mycket mer. Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel. Vi satsar på våra medarbetare genom såväl goda resurser för kompetensutveckling som gemensamma aktiviteter. Sigtuna kommun är en expansiv kommun med ett omfattande bostadsbyggande, många företagsetableringar och satsningar i det offentliga rummet.

För mer information: http://sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Sigtuna kommun är en grön stad med en stor variation i träd, buskar och perenner. Vi satsar på att smycka strategiska platser med sommarfägring. Våra nyanläggningar ger allt mer perenner och blandbuskage med spännande sorter. För att klara dessa utmaningar söker vi dig med goda växtkunskaper och beskärningskunskaper. I tjänsten förekommer planering av växter, design av olika planteringar och vissa utemiljöer.
Vi söker nu en medarbetare till vårt arbetslag som håller ordning på planteringar och grönytor i våra tätorter. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och i grupp, tar eget ansvar, ser vad som skall göras och är flexibel.
Du ska ha drivkraft och förmåga att se lösningar. Du förstår de gröna ytornas betydelse för kommuninnevånarnas och kan hitta sätt att skapa attraktiva miljöer med parkens resurser.
Arbetet är självständigt och du kommer med stöd och hjälp få presentera förslag och lösningar. Arbetet kommer att innehålla planering och kontaktmöten med interna beställare och projektledare.
Viss beredskap ingår i tjänsten vintertid.

Kvalifikationer:

Du har grön grundläggande trädgårdsutbildning.
Du har arbetat med att planera utemiljöer i mindre skala tidigare. Du har god kännedom om växter och hur de fungerar i olika sammanhang.
Du ska vidare ha vana av maskinhantering såväl mindre som större ex. handgräsklippare, trimmer och traktorer.
Du skall kunna arbeta i mindre arbetslag, vara självständig och initiativrik, flexibel samt kunna ta egna beslut. Du skall vara noggrann och ha yrkesstolthet.
Du skall behärska svenska språket bra i både tal och skrift och ha ett gott bemötande till våra invånare.
Minst körkort klass B erfordras.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Du ska minst ha 3 års erfarenhet av drift- och underhållsarbete inom den gröna sektorn. Följande är meriterande: Kompetens och intresse inom trädgårdsdesign, planering av perenner och sommarblommor. Riktad växtkunskap gällande bl.a. lignoser, perenner och annueller. Körkortsbehörighet BE eller B96. Giltigt motorsågskort AB samt röjsåg RA. Heta arbeten. Säkerhet på väg.

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdscheckar och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!
Vi ber dig söka tjänsten via det standardiserade ansökningsformuläret för att säkerställa att ingen sökande blir diskriminerad på grund av kön, etniskt tillhörighet eller ålder.
Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför att fylla i formuläret så noggrant som möjligt.
Vi undanber oss telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön efter överenskommelse
Övertidsersättning och beredskapstillägg.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-28

Arbetsgivarens referensnummer: A662514

Upplysningar lämnas av:

Mikael Gustafsson
Enhetschef Park
Telefon: 08 - 591 261 02
E-post: mikael1.gustafsson@ sigtuna.se

Ulf Sävström
Produktionschef
Telefon: 08-59126121

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare, se kommunens hemsida.

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan