Lediga jobb

Controller med inriktning mot analys och statistik

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta i team inom kommunledningskontoret med analys och uppföljning av mål- och kvalitetsutvecklingen i alla verksamheter. Du ansvarar för att utveckla processer och verktyg för sammanställning, analys och presentation av verksamheternas resultat för kommunmedborgarna. Du effektiviserar och kvalitetssäkrar datafångst och utvecklar användningen av indikatorer, nyckeltal och jämförelser inom kommunens verksamhetsområden.

Du kommer att arbeta med olika indikatorer och nyckeltal, såväl kommunens egna som inhämtade från andra organisationer och databaser. I det arbetet kommer Du att få stor användning av Din noggrannhet, Ditt tekniska sinne och Din kommunikationsförmåga.

I arbetsuppgifterna ingår också att analysera, bearbeta och sammanställa information om kommunens demografiska utveckling i samarbete med övriga ekonomer på enheten. Inom ekonomi- och verksamhetsstyrning pågår utvecklingsarbeten inom flera områden där Du med Ditt engagemang och kreativitet förväntas skapa resultat.

Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomienhet, funktionen för mål och kvalitetsuppföljning.

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning inom data/ekonomiområdet och har goda kunskaper i statistik, databearbetning, sammanställning och presentationer. Dessutom har du några års erfarenhet från kvalificerat analys- och controllerarbete, utvecklings- och förändringsarbete. Du har mycket goda kunskaper i IT, excel och databaser. Erfarenhet från kommunsektorn är meriterande liksom erfarenhet från verksamhetsstyrning.

Du är mycket analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer, helheter och samband, initierar utvecklingsarbete har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-03-20

Arbetsgivarens referensnummer: A761040

Upplysningar lämnas av:

Germund Jonsson
Ekonomichef
Mobiltelefon: 070-0851624

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan