Lediga jobb

S:t Pers skola söker förstelärare i matematik till åk 6

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

S:t Pers skola har 530 elever i åldrarna 6-12 år och är uppdelad på två skolenheter. Årskurs F-1, Lilla S.t Pers skola, är belägen i Hällsbo och årskurs 2-6 på S:t Pers skola. Skolenheternas läge i historiska Sigtuna ger många tillfällen till undervisning i närmiljön och natursköna omgivningar. Ett av våra fokusområden är att utveckla undervisningen utifrån ett språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt och skolan kommer under läsåret 17/18 att delta i Läslyftet. Vår vision är att ge alla elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Tillsammans gör vi skillnad!


Arbetsuppgifter:

Huvuduppdraget på S:t Pers skola som förstelärare i åk 6 är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för en högre måluppfyllelse. Merparten av tjänsten är kopplad till undervisning och uppgifter som hör till undervisning. Inom ramen för din tjänst som förstelärare tar du ansvar för att utveckla framgångsrika metoder och sprida dem i kollegiet och i det kommunövergripande nätverket. Du leder tillsammans med övriga förstelärare kommunens framgångsrika sambedömningar av nationella prov. Du ska även vara lokal lärarutbildare och ta emot lärarstudenter.

På S:t Pers skola bedriver vi skolutveckling inom språkutveckling, formativ bedömning och IT, som är de didaktiska delar inom” Sigtunaboxen” (kommungemensamt uppdrag). Skolans fem förstelärare har en ledande roll i att planera och leda det kollegiala lärandet. Vi vill nu komplettera med ytterligare en förstelärare, som skall vara inriktad mot matematik och NO-ämnen för åk 1-6. Fokus kommer att ligga på att utveckla språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt inom dessa ämnen. Under läsåret 17/18 sker gemensam fortbildningssatsning via kollegialt lärande i Läslyftet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad grundskollärare med behörighet att undervisa i ma /no för årskurserna 4-6. Övriga ämnen är meriterande. Du ska vara legitimerad lärare och kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

• Du utövar ett tydligt ledarskap med god struktur i verksamheten.
• Du är väl insatt i och kan omsätta läroplan och kursplan i praktisk handling.
• Du har god förmåga att individualisera din undervisning efter elevernas utveckling.
• Du har ett lösningsinriktat förhållningssätt, en god samarbetsförmåga och social kompetens.
• Du utvecklar undervisningen med stöd i forskning.
• Du är tydlig i din kommunikation i tal och skrift mot både barn och vuxna.
• Du vill vara med i att utveckla vår skola tillsammans med resten av arbetslaget.

Struktur och ordning är en av utgångspunkterna i ditt arbete. I gengäld får du stöttande och motiverade kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har arbetat med formativ bedömning, språkutvecklande arbetssätt och/eller IT i din undervisning.
Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-12-01 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-07

Arbetsgivarens referensnummer: A713103

Upplysningar lämnas av:

Anna-Lena Holm
Tf rektor
Telefon: 08-59783701
E-post: anna-lena.holm@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Susanne de Barès
Lärarförbundet
E-post: susannedebares@ edu.sigtuna.se

Sofia Olofsgård
Lärarnas riksförbund
E-post: sofia.olofsgard@ edu.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan