Lediga jobb

S:ta Gertrud söker lärare till förskoleklass

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

S:ta Gertruds skola välkomnar elever från förskoleklass till årskurs 6 och ligger i Tilområdet i Sigtuna stad. Skolan har ca 450 elever och kännetecknas av en hög kvalité och fokus på kunskap, kreativitet och glädje.
En del av vårt utvecklingsarbete sker enligt Sigtunaboxen, en tydlig plan för hur arbetet med BFL, SUA och digitalt lärande ska forma vår undervisning. https://www.sigtuna.se/Global/Barn_utbildning/Barn_och_ungdom/SIGTUNABOXEN/Presentation%20Sigtunaboxen.pdf

Arbetsuppgifter:

Du kommer arbeta i ett arbetslag bestående av både lärare och fritidspersonal som tillsammans tar ett helhetsansvar för elevgruppen under hela dagen. Ni kommer tillsammans ansvara för undervisningen och för att alla elever ska utvecklas och lära, så långt det bara är möjligt. Du kommer vara mentor för en grupp elever.

Vi söker dig som vill skapa kontinuitet och progression genom att möta elevernas tidigare erfarenheter och sedan utmana dem vidare. Du vill bidra till att utveckla ett utforskande arbetssätt där kunskap, kreativitet och glädje står i fokus. Du vill bidra i arbetet med att utveckla inspirerande lärmiljöer. Skolan har inlett ett spännande samarbete med Sigvändan- en återbrukscentral för kreativt material.
Utvecklingsarbetet sker i samarbete med skolans pedagogista.

Kvalifikationer:

Vi söker en förskollärare/lärare med lärarlegitimation för förskoleklass och skolår 1-3.
• Du har förmågan att skapa en meningsfull och engagerad undervisning med ett generöst, inkluderande och lösningsinriktat förhållningssätt.
• Du har en god samarbetsförmåga i relation till både elever, kollegor och föräldrar.
• Du utövar ett tydligt ledarskap med god struktur i verksamheten.
• Du har god förmåga att individualisera din undervisning efter elevernas förmågor och erfarenheter.
• Du är tydlig i din kommunikation i tal och skrift mot både barn och vuxna.
• Du bidrar med nyfikenhet och positiv energi till förändringsarbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Det är meriterande om du har arbetat utforskadende med tema/projekt, estetiska lärprocesser, lärmiljöer, formativ bedömning, språkutvecklande arbetssätt och/eller IKT i din undervisning.

Erfarenhet krävs.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-13 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-08-05

Arbetsgivarens referensnummer: A798872

Upplysningar lämnas av:

Erika Björklund
Rektor
Telefon: 08-59126019
E-post: erika.bjorklund@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Anna Strömberg Johansson
Ordförande Lärarförbundet, Sigtuna
Mobiltelefon: 073-661 38 12
Telefon: 08-591 26581
E-post: anna.stromberg@sigtuna.se

Stefan Hamström
LR
E-post: stefan.hamstrom@ edu.sigtuna.se

Susanne Ledin
Kommunal
E-post: susanne.ledin@ edu.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan