Lediga jobb

Skolsköterska 50% på Arlandagymnasiet

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för:

• Gymnasieutbildning
• Vuxenutbildning
• Arbetsmarknadsinsatser
• Ekonomiskt bistånd
• Etablering nyanlända

Vid Arlandagymnasiet studerar ungefär 1000 elever. Vi har 13 gymnasieprogram, både nationella och specialutformade, och kan därför erbjuda flera olika utbildningsvägar och individuella valmöjligheter.
Våra årliga utvärderingar visar att elever och personal trivs mycket bra på vår skola. Duktiga lärare och gymnasiets ljusa och luftiga lokaler är bidragande orsaker till detta. Men inte minst det goda klimatet som råder elever emellan.

Arbetsuppgifter:

Arlandagymnasiet utökar med en skolsköterska på 50% . Brinner du för ditt yrke och har ett coachande förhållningssätt till kontakten med eleverna? Då kanske du är den vi söker. Vi söker en engagerad medarbetare som likt oss drivs av en vilja att bidra till ett modernt och tryggt gymnasium där en god relation med eleverna är en självklarhet. Du har ett stort intresse för ungdomar och deras framtid. Du bör vara av en nyfiken natur samtidigt som du har en professionell inställning i allt det du gör. Du bör vara självgående och älska såväl resultat som vägen dit. Du kommer att arbeta i nära samverkan med två skolsköterskekollegor och bidra till att utveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag utifrån elevhälsans nya riktlinjer med evidens och väl beprövad erfarenhet som utgångspunkt. Förutom utveckling av det hälsofrämjande och förebyggande arbetet kommer det att ingå bl a hälsosamtal, vaccinering och inskrivning av nyanlända.
Du kommer att höra till en av skolenheterna och tillsammans med flera andra elevhälsorepresentanter såsom specialpedagog, socialpedagog och kurator att arbeta som en inkluderad del tillsammans med mentorer och arbetslag utifrån elevernas behov. Du kommer att ingå som en del i skolans projekt ”HÄLSA” tillsammans med kuratorer, skolsköterskor och hälsopedagog. Där får du bidra med din kompetens och kunskap för att långsiktigt stärka elevernas hälsa- och utveckling.
Mycket av ditt främjande och förebyggande uppdrag grundar sig i förmåga till samverkan både internt och externt i syfte att främja elevernas lärande.

Kvalifikationer:

Du skall vara legitimerad sjuksköterska, vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom alternativt skolsköterskespecifik utbildning är önskvärd. Erfarenhet av att arbeta med hälsofrämjande och förebyggande med ungdomar är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Vi ser positivt på om du har utbildning inom Motiverande samtal och/eller har folkhälsovetenskaplig kompetens samt gärna kunskaper i journalsystemet PMO.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Terminsstart 2017 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-03

Arbetsgivarens referensnummer: A687142

Upplysningar lämnas av:

Veronica Suskic
Rektor
Mobiltelefon: 073-6610400
Telefon: 08-59783077
E-post: veronica.suskic@ arlandagymnasiet.se

Gunilla Nordén
Medicinskt ledningsansvarig skolsköterska
Telefon: 073-666 34 42
E-post: gunilla.norden@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Britt-Inger Fernaeus
Vårdförbundet
Telefon: 08-591 237 04

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan