Lediga jobb

Enhetschef Socialpsykiatri

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är:
Myndighetsutövning enligt SoL och LSS
- Äldreomsorg
- Omsorg för personer med funktionsnedsättning
- Socialpsykiatri
- Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.

Inom omsorgens verkställighet arbetar vi med personlig assistans, ledsagning och avlösarservice för barn och vuxna. Verksamheten arbetar med stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Det övergripande målet för verksamheten är full delaktighet och jämlikhet som gör att personer med funktionsnedsättningar får möjlighet att leva som andra.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Då vår nuvarande enhetschef blir ny verksamhetschef söker vi hennes efterträdare.
Som enhetschef har du det övergripande ansvaret för att styra, leda och kvalitetsutveckla verksamheten som består av boende, sysselsättning, boendestöd samt träffpunkt. Du har ett aktivt ansvar för arbetsmiljö och ekonomiskt resultat. Arbetet innebär att främja ett helhetsperspektiv, att följa beslut, mål, värdegrund, policy, riktlinjer, avtal och andra övergripande dokument och beslut i verksamheten.

I uppdraget ingår att upprätta verksamhetsplaner, aktivt verka för och finna former som främjar samverkan med andra verksamheter, myndigheter och organisationer. Som enhetschef ska du vidta de åtgärder som krävs för att verksamheten ska bedrivas så effektivt som möjligt, med god kvalitet och med stor kostnadsmedvetenhet.

Äldre- och omsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun erbjuder en arbetssituation där kompetens, egna initiativ och egen utveckling uppmuntras.

I rollen ingår även att delta i omsorgen för funktionsnedsattas ledningsgrupp med samlade verksamhets- och utvecklingsfrågor. Du rapporterar till verksamhetschefen för omsorgen för funktionsnedsatta. Området består av 9 enhetschefer och ca 270 medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med verksamhetschef och dina enhetschefskollegor.

Kvalifikationer:

Du har en för verksamhetsområdet relevant högskoleutbildning. Vi söker dig som har goda ledaregenskaper, är lyhörd, kan engagera och samtidigt se och skapa nya möjligheter. Du har förmågan att se helheten i organisationen och kan stimulera medarbetarna. Du är en tydlig och god kommunikatör som har lätt för att samarbeta samt är flexibel och ser möjligheter istället för hinder. Du är handlingskraftig och självständig och kan skapa teamkänsla samt ett gott arbetsklimat.
Körkort är ett krav.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Erfarenhet från verksamhetsområdet. Ledarerfarenhet . Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och allt detta kan dina referenser bekräfta.

Övrigt:

Vi sköter hela rekryteringsprocessen själva och önskar därför denna gång inte några ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Urvalsprocessen kan komma att starta under annonseringstiden.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14

Arbetsgivarens referensnummer: A743194

Upplysningar lämnas av:

Annika Vogel
Verksamhetschef
Mobiltelefon: 070-737 03 71
Telefon: 08-591 263 46
E-post: annika.vogel@sigtuna.se

Kirsi Santamäki
Enhetschef
Telefon: 08-591 264 86
E-post: kirsi.santamaki@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
För fackliga företrädare se kommunens hemsida

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan