Lediga jobb

Kommunikationsstrateg

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en driven kommunikationsstrateg med uppdraget att tillsammans med förvaltningschefen leda det strategiska och operativa kommunikationsarbetet i Barn- och ungdomsförvaltningen.

För att klara av rollen som kommunikationsstrateg krävs det att du är flexibel i såväl kompetens som kapacitet. Du ska på ett obehindrat sätt hantera innehåll för intern såväl som extern kommunikation och du rör dig fritt mellan olika kommunikationsdicipliner. Du ska producera och projektleda kommunikationsaktiviteter, stödja, koordinera och utveckla kommunikationsarbetet inom förvaltningen.

Du säkerställer att aktiviteterna koordineras i kommunikationsplaner utifrån målgrupper och måldefinition. I arbetet ingår även att utifrån målgrupp och kommunikationsbehov avgöra vilka kanaler som ska användas för respektive aktivitet. Du utvecklar också kommunikationen inom medborgardialog. Du hanterar större mediafrågor och kriskommunikation tillsammans med Sigtuna kommuns kommunikationsenhet.

I tjänsten ingår även varumärkesarbete, samt intern utbildning inom kommunikation för rektorer och förskolechefer. Du kommer att fungera som ett stöd och bollplank till dina kollegor i förvaltningens ledningsgrupp. I ditt ansvarsområde ingår analys, planering, genomförande och utvärdering av kommunikationsinsatser, både strategiskt och operativt.

Kvalifikationer:

Du har högskoleexamen inom marknadsföring/kommunikation eller motsvarande utbildning enligt vår bedömning, samt har minst tre års erfarenhet av kommunikationsarbetet för skolverksamheter. Du har erfarenhet av att driva utveckling inom kommunikationsområdet, kriskommunikation, samt projektledning/arbetsledning. Du är van att jobba omväxlande både strategiskt och operativt. Du är en van och duktig skribent och är väl förtrogen med strategiskt kommunikationsarbete i såväl traditionell massmedia som i sociala medier och du har förmåga att snabbt formulera dig i text för alla interna och externa kommunikationskanaler. Du har god känsla för formgivning och är van att göra presentations- och informationsmaterial.
Som person har du ett stort intresse för kommunikation och att driva utveckling inom arbetsområdet utifrån uppsatta mål. Du är strukturerad, målinriktad och lösningsfokuserad. Vidare har du en analytisk förmåga, kan identifiera risker, behov och möjligheter och utifrån detta föreslå och genomföra effektiva kommunikationsinsatser.

Då rollen förutsätter förtroendefulla relationer med många nyckelpersoner i organisationen, krävs att du har ett professionellt förhållningssätt, stark integritet och ett genuint intresse för olika människor och verksamheter. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer hållas löpande under annonseringsperioden.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-24

Arbetsgivarens referensnummer: A730077

Upplysningar lämnas av:

Susana Olsson Casas
Förvaltningschef
Telefon: 08 591 26601
E-post: susana.olsson-casas@ sigtuna.se

Sebastian Edevärn
Projektledare / HR Business Partner
Telefon: 070-0851395
E-post: sebastian.edevarn@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan