Lediga jobb

Handledare till socialpsykiatrins sysselsättningar

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är:
Myndighetsutövning enligt SoL och LSS
- Äldreomsorg
- Omsorg för personer med funktionsnedsättning
- Socialpsykiatri
- Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en engagerad handledare till våra sysselsättningar inom socialpsykiatrin. Tjänsten tillhör Eldel återvinning. Eldel återvinning är en sysselsättning där deltagarna bla demonterar uttjänt elektronik och jobbar i vårt tvätteri. Eldel är certifierade enligt ISO 14001.
Eftersom vi jobbar med flexibel bemanning och alla våra sysselsättningar har en nära samverkan med varandra, kommer du även att arbeta i våra andra sysselsättningar samt i vår öppna verksamhet Café 4 vid behov. Vår målgrupp är brukare från 20 år och uppåt.
Utgångspunkten i arbetet är uppfattningen att alla människor har önskan att leva ett meningsfullt och ett så självständigt liv som möjligt. Våra insatser utformas således efter varje individs egna behov. Handledaren ger praktiskt och pedagogiskt stöd till personer med olika psykiska funktionsnedsättningar. Det primära syftet är att ge individuellt anpassad stöd så att personen kan utvecklas och få ökad självförtroende.
Samverkan med interna och externa samverkanspartner är viktigt och ingår i arbetet för att nå bästa resultat. Dokumentation ingår i arbetet.

Kvalifikationer:

Omvårdnadsprogrammet med inriktning psykiatri, pedagogisk utbildning eller annan adekvat utbildning för ändamålet.
Tidigare erfarenheter från arbete med personer med psykisk ohälsa. Gärna en relevant eftergymnasial utbildning samt kunskaper om MI
Positiv människosyn samt ett tydligt pedagogiskt förhållningssätt.
B körkort. Svenska i tal och skrift.
Vi vill se att du har ett brinnande intresse för arbetet med personer med psykiskt ohälsa. Ödmjukhet och förmågan att lyssna är andra egenskaper som vi sätter värde på.

För att lyckas tror vi att du är en person som har en inre trygghet och en god förmåga att se möjligheter i alla situationen och i alla människor. Du ska också ha en stark tilltro till människans förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Du bör ha en god förmåga att entusiasmera och inspirera.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2017-10-02
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-20

Arbetsgivarens referensnummer: A710423

Upplysningar lämnas av:

Kirsi Santamäki
Enhetschef
Telefon: 08 59126486

Facklig(a) företrädare
Helen Mattsson
Kommunal
Telefon: 08-59126584

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan