Lediga jobb

Coachande fältarbetare

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av tre verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten som ansvarar för driften av idrotts- och motionsanläggningar, sim- och sporthallar samt badplatser
- Kulturverksamheten som innefattar biblioteken, Ung i Sigtuna och allmänkultur
- Sigtuna Museum and Art innefattar Sigtuna museum och Konsthall Märsta

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 80 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.


Arbetsuppgifter:

Vi söker två coachande fältarbetare som gör skillnad!

Tycker du att olikheter berikar och att det är viktigt med allas lika värde? Brinner du för att skapa förutsättningar för och med ungdomar? Har du en övertygelse om att alla vill och kan växa om rätt förutsättningar finns? Då har du nu chansen att vara med och erbjuda nya vägar i det främjande och förebyggande arbetet med ungdomar. Sigtuna kommun rekryterar nu två fältare, på nytillsatta tjänster. Du kommer att ha möjlighet att påverka arbetssätt i en ny organisation för fältverksamheten i Sigtuna kommun, som innebär ett än mer strukturerat samarbete med andra aktörer i kommunen. Vi värdesätter om du är socionom eller har beteendevetenskaplig utbildning och att du verkligen vill vara med och göra skillnad!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att möta och coacha ungdomar att ta ansvar för sina liv och sin fritid. Du blir en viktig del i att identifiera ungdomar i sina sociala miljöer och att ge varje individ chans att växa utifrån sina förutsättningar. Flexibilitet och omvärldsanalys kring de trender som omger ungdomar är något som är naturligt för dig och du anpassar arbetet till det. Att få vara en del av barns och ungdomars olika sammanhang samt att delta i deras aktiviteter ser du som en förmån. De hinder som du stöter på ser du som möjligheter. Du är en vuxen förebild som har fokus på att erbjuda verktyg för personlig utveckling.

Kvalifikationer:

Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt och samtidigt bli inspirerad av och kunna samarbeta med olika yrkeskategorier. De coachande fältarbetarna är en länk mellan fritid, skola, föräldrar och myndighetsutövare vilket innebär att du har god kännedom om socialtjänst, ungdomars mångfald och fritid och skolans värld. För att lyckas som coachande fältarbetare i Sigtuna så är det en självklarhet för dig att alla växer och utvecklas i ett positivt sammanhang. Du inspireras av att få vara en del av att skapa nya framgångshistorier för kommuninvånarna. Detta innebär att du vågar tänka nytt och vill samverka kring nya arbetssätt med invånaren i fokus.

Krav:
Akademisk utbildning t ex beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med ungdomar
B-körkort

Meriterande:
Erfarenhet från uppsökande arbete
Erfarenhet från projektledning
Deltagande i ledarskapsprogramErfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Intervjuer genomförs fortlöpande.

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-07-31

Arbetsgivarens referensnummer: A791946

Upplysningar lämnas av:

Jens Storm
Enhetschef Ung i Sigtuna
Mobiltelefon: 073-666 31 13
Telefon: 08-591 267 16
E-post: jens.storm@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Åsa Nordin
Facklig företrädare Vision
Mobiltelefon: 070-737 03 29
Telefon: 08-591 265 80
E-post: vision@sigtuna.se

Ari Snorrason
Facklig företrädare Kommunal
Mobiltelefon: 070-737 03 30
Telefon: 08-591 265 83
E-post: norr.sigtuna.stockholm@ kommunal.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan