Lediga jobb

HR-partner


Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

HR-enheten utgör en del av Kommunledningskontoret. Kommunledningskontoret ansvarar för att leda utvecklingen av kommunen utifrån ett helhetsperspektiv och att stödja nämnder och förvaltningar att utveckla kommunen i den önskade riktningen. Vi ger service, såväl internt som externt inom en rad sakområden. Vi utgör ett effektivt, kompetent och innovativt kommunledningskontor som kännetecknas av öppenhet, professionalism, engagemang och stolthet.

Arbetsuppgifter:

HR-enheten är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas med en rad pågående utvecklingsaktiviteter. Ett prioriterat fokus är att stärka det verksamhetsnära HR-stödet till verksamheten och våra cirka 130 chefer. Vi förstärker därför enheten med en HR-partner som tillsammans med övriga HR-partners och kollegor på enheten fokuserar på att vidareutveckla HR i Sigtuna kommun med utgångspunkt i verksamhetens behov och HR:s uppdrag. Arbetsplatsen ligger på bekvämt pendlingsavstånd, ca 20 minuter från både Stockholms Central och Uppsala med regionaltåg. Kontoret som ligger i Märsta centrum når du även på några få minuters promenad från Märsta station. Tillgång till parkering finns.

Vi söker dig som brinner för HR. Du trivs med en blandning av strategiskt och operativt arbete och att arbeta i team. Som HR-partner erbjuds du en omväxlande roll. Dina arbetsuppgifter består av i stor omfattning verksamhetsnära HR-stöd kombinerat med utveckling av HR inom Sigtuna kommun. Du arbetar bland annat med rekrytering, arbetsrätt, hållbar arbetshälsa inklusive rehabilitering, förhandling och samverkan, systematiskt arbetsmiljöarbete, lönebildning och anställningsvillkor, kompetensförsörjning och verksamhetsutveckling.

Tillsammans med övriga HR-partners har du överlappande specialistkompetenser. I denna roll kommer du, utöver de generella HR-frågorna, att uttalat vara specialist och processansvarig för något/några specialistområden inom HR. Det innebär ett fokus på kontinuerligt kvalitetsarbete i syfte att säkerställa att verksamhetsstödet håller hög kvalitet och kontinuerligt vidareutvecklas. Projektledning och utbildning kan förekomma. Du arbetar i team med övriga HR-partners och du har ett nära samarbete med såväl kollegor på HR som andra stödfunktioner. Då rollen delvis är ny innebär det möjligheter att påverka arbetets utformning. Du rapporterar till HR-chefen.

Kvalifikationer:

Du har flerårig bred erfarenhet av en motsvarande roll vid en HR-avdelning. Du har relevant akademisk examen företrädesvis som personalvetare. Du har erfarenhet av att ha arbetat brett inom HR:s olika processer och med verksamhetsnära stöd till chefer. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska. Du hanterar Officepaketet mycket väl och har hög datamognad.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbete i en politiskt styrd eller offentlig stor eller medelstor organisation. Det är även meriterande med erfarenhet av kvalitetsarbete, erfarenhet av projektledning och att utbilda chefer. Vi ser också en fördel i om du har egen chefserfarenhet.

Som person tar du initiativ och uppnår resultat. Du arbetar för att teamet ska lyckas med sitt uppdrag samtidigt tar du självständigt ansvar för resultatet av ditt arbete. Du är lyhörd och har lätt för att etablera relationer och har mycket god samarbetsförmåga. Du har förmåga till nytänkande och är flexibel. För att lyckas i rollen behöver du vara prestigelös, serviceinriktad och ha hög integritet. Vidare är du kvalitetsmedveten och ansvarstagande. Du har visat förmågan att lösa problem snabbt och med hög kvalitet, samt att du har intresse och förmåga att anpassa HR-stödet till verksamhetens behov.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-23

Arbetsgivarens referensnummer: A674347

Upplysningar lämnas av:

Emelie Wijk
Mobiltelefon: 0766-33 14 41
E-post: emelie.wijk@jurek.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan